Másnak se hatnak a tejserkentőszerek?
Figyelt kérdés
Szerintem ez is csak alkat kérdése, akinek van amúgy is lenne ha nem használna semmit. Nekem kevés van. Kipróbáltam mindent, ilyen tea olyan tea, homeós bogyók, rántott leves, alkoholmentes sör. Semmi. Azt írják, írjátok ,hogy mondogassam magamban hogy van tejem, de ha egyszer nincs annyi akkor nem tudom elhinni, mert TUDOM hogy nincs. A másik ,hogy fejjek, hát én fejek de alig jön valami a baba is keveset eszik és hamar kéri a következő adagját. De mivel az elöbb fejtem még az a kevéske is hiányzik a mellemből és megint alig tud belőle enni. Nagyon sokára termelődik újra a tejem. Szóval szerek ide praktikák oda, szerintem csak is alkat kérdése a tej mennyisége és hogy egyeltalán van-e.2009. febr. 16. 10:23
1/15 anonim válasza:
Hány hetes a babád?A súly hogy alakul?Nedves pisis pelenka mennyi?Ezeket is figyelembe kell venni.Ne fejegess inkább szoptass, ha kell óránként biztos vagyok benne hogy lesz elég tejed.A csodabogyókat pedig hagyd.A babád sír ,nyugtalan, nem alszik?Miből gondolod hogy kevés a tej?
2/15 anonim válasza:
szia, én ugyanígy voltam, fejtem ettem mindent amit javasoltak semmi változás, a fejéssel is ugyanígy voltam, egyetlen egy dolog vált be amire ha nem figyelek másnap harmadnap gond van a tej mennyiséggel az a folyadék. én alapból nagyon keveset iszom de ha figyeltem és fanatikusan ittam helyreállt minden és annyi tejem lett... a lényeg, hogy 1literrel igyál többet mint szoktál, ha többet iszol az sem jó. nekem ez tuti recept
3/15 anonim válasza:
Szia!
Kettő fontos tényleg, a folyadékbevitel és a sűrű-akár 1,5 óránkénti szoptatás. Túró nekem pl. sok tejet csinált ha ettem. :)
4/15 A kérdező kommentje:
7 hetes a babám.Alig jön a cicből és lusta szopizni ami benne van. Ha üvegből adom neki a lefejtet hamar megeszi. a Ciciből kevesebbet eszik aztán hamar kéri meg sír is, de a cicin elalszik meg nézelődik. Van pisis pelus, én csak attól félek hogy nem lesz több tejem mert most pont annyi vagy kevesebb mint kéne. Ha majd több kell neki nem tudok neki adni.
2009. febr. 16. 10:38
5/15 anonim válasza:
második vagyok: Nyugi, lehet hogy most volt hat hetesen egy fejlődési ugrása, ami után ugye többet eszik nálunk is van ilyen időről időre, ekkor van két nagyon nehéz napunk mert mint irtad két óránként de akár óránként is enne mert nem elég neki, ilyenkor én hagyom hadd szívja üresen is és két nap alatt szokott beállni újra a kereslet-kínálat. kitartás és nyugi
6/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem 2 napja tart, már 2 hete.
2009. febr. 16. 10:46
7/15 anonim válasza:
Én minden alkalommal izgalommal megyek a tanácsadásra, vajon hízott-e a babám, mert egyszerűen sokszor úgy érzem, nem volt neki elég, amilyen adagokat evett. És mégis, mert 6 hét alatt majdnem 2 kg-mal nehezebb, csak anyatejes. Nekem Ő a 3. babám. A másik kettő gyerekemet is szoptattam, a másodikat évekig. De: a szoptatás sokszor nagyon nehéz még nekem is, úgy értve, hogy néha én is elbizonytalanodom. Az biztos, hogy a folyadékra oda kell figyelni. Én minden nap eszem levest, legalább 3 dl-t, iszom a szoptatós és gyümölcsteákat. A baracklé még nagyon jól esik. Enni is kell, nagymamám mindig a lelkemre köti. Soha nem fejtem, pedig megvettem a drága elektromos mellszívókat, amik a polcon állnak. Inkább szoptatok, ha kell, 2 óránként. Sok sikert Neked is, ne add fel! 8 hetes, 6 éves és 9 éves gyerekek anyukája
8/15 anonim válasza:
Persze ,hogy lusta szopizni,az üvegből könnyebb.Ha nem szoptatod csak fejsz az nem elegendő inger a tejserkentésre.Ha sokáig akarod szoptatni a babádat felejtsd el a cumisüveget és csak szoptass. Persze ez a babának eleinte biztos nem fog tetszeni de megéri a fáradságot.Azért alszik és lustul szopi közben mert az anya közelében megnyugszik.
9/15 anonim válasza:
10-36-os vagyok
Nekem 1 hósan kezdett szopizni a babám, addig cumisüvegből kapta a lefejt tejcsit, minden nap kétszer próbáltam cicire rakni és lám 1 hósan szopizni kezdett, a cumisüveget elfelejtettük olyannyira hogy 8 hósan este kiegészítést is pohárból kapta meg persze a folyadékot 6 hós kora óta, és 16 hósan álltunk le a szopival,
ne add fel és rakd sűrűn cicire- sok sikert
10/15 anonim válasza:
Ne mondj le a szoptatásról, kérlek!!!Ne a tejserkentőkre helyezd a hangsúlyt hanem a babád szoptatására, és nem lesz gond, hidd el! Nem írtad, rendben van-e a gyarapodása a babódnak, nyűgös-e, alszik-e rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!