Szoptatós anyukának ritkán rá lehet gyújtani? Mi baja lehet a babának tőle?
Szia!
Na, most biztos kapsz mindjárt hideget-meleget. Persze, nagyon nem jó cigizni szoptatás alatt, ez egyértelmű. Nekem viszont van ismerősöm, aki terhesség alatt is cigizett és szoptatás alatt is, mégis teljesen egészséges, gyönyörű babája van. Annak idején anyukám is cigizett terhesség alatt, mert már szívta, mikor kiderült, hogy terhes és a doki azt javasolta, ne hagyja egyből abba, mert rajtam mutatkozhatnak elvonási tünetek, így napi 3-5 szálat elszívott. Aztán megszülettem és azóta is cigizik, nem tudta letenni. Soha nem voltam beteges, olyan egészséges voltam mindig mint a makk! Ezt azért írom, mert nem következik egyből a dohányzásból, hogy akkor már csak beteg lehet a gyerek. Jó lenne, ha erőt vennél magadon és abbahagynád, de szerintem, ha nagy ritkán elszívsz egy fél szál cigit, nem fog összedőlni a világ. A túlzott idegeskedéssel talán nagyobb baj történhet (elapad a tej, a gyerek is ingerültté válik, stb.). A dohányzás a kockázati tényezőt növeli a betegségre (pl. allergia). Azt olvastam valahol, hogy ha mindenképpen rágyújt az ember, akkor közvetlenül szoptatás után tegye, mert akkor jut a legkevesebb nikotin a tejbe. Egyébként meg senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz, a te életed, a te gyermeked!
Boldog, nyugodt babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!