Tápszer kérdések? Segítség?
1. Ásványvízből el lehet készíteni? Vagy mindenképpen fel kell forralni a vizet és lehűteni? (az orvos mondta,hogy a szentkirályi vizet ihatja,csak nem tudom,hogy tápszert készíthetek-e belőle)
2. Ha nem issza meg mindet, akkor elrakhatom a hűtőbe a következő etetésig?
3. Szoptatok is, úgy jó, ha nappal szoptatok, és éjjel tápszert kap?
szia
szerintem minőségi ásványvízből csinálj neki, ha simán ihatja tápszert is csinálhatsz belőle, csak melegítsd meg kicsit (40 fokosra).
ami meg marad azt ne add neki, 2 óráig áll el, addig kell felhasználni utána frisset készíts
adhatsz neki tápszert szopi mellett is
Szia!
Bocsánat elöre, kicsit kioktato leszek! :-)
Ha 90ml.hez kell 3kanál, akkor ha elosztod 3al 30ml.hez kell 1kanál. Felesleges megcsinálni a korának megfelelö adagot, ha nem eszi meg!
Kemény 1 nap tapasztalat beszčl belölem! Sajnos tegnap nekünk is el kellett kezdeni. 4 honapos lesz a babám!
nekem azt javasolta az orvos hogy ne ásványvizezzek, mert megterhelheti a kicsit. Inkább forralt víz, vagy forrásvíz, amit csak melegíteni kell.
A forrásvíz gyakorlatilag csapvíz.
Vessetek meg, én kiöntöm. Élőflórás a tápszer is, akárcsak a tej. Ha magamnak melegítek tejet és nem iszom meg mind, azt is kiöntöm.
Ha 90ml tápszert kap, akkor két hósnak tippelem a doboz alapján. Szerintem fél éves kor alatt nem éri meg kockáztatni.
Inkább adj nappal tápszert és éjjel szopiztass, bár ez inkább kényelmi szempont.
Hiszen ha nem öntjük ki a tápszert, akkor fel kell melegíteni a vizet 70C°os -ra, lehűteni, miközben a baba felzaklatja magát (náluk nincs olyan, hogy türelem), nehezebben alszik, az anyuka is telljesen kijózanodik, ő sem alszik egykönnyen vissza.
Amúgy van egy trükköm a tápszer hűtésre. Vettem egy szilikonos jégkockatartót és minden üregét 30 ml forralt vízzel feltöltöttem. A tápszer készítésnél (mi 120ml eszünk) 90ml-be tettem négy kanállal és utána beleraktam egy jégkockát (igazából csillag). Ha elolvadt a jég már csak pár perc a hűtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!