Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan baba, aki kizárólag...

Van olyan baba, aki kizárólag szopott 6 hónapos koráig, ezután egy éves koráig szopott és rendes ételeket is kapott már, majd egy éves kora után már csak normál ételeket kapott? Tápszer és tejpép szóba sem került.

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy van-e olyan baba, aki soha nem kapott tápszert és tejpépet, csak anyatejet és normál ételeket.
2011. febr. 22. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
3 gyerkőcöm van. Tápszert egyik sem kapott, tejpépet is csak a legnagyobb. Igaz, hogy egy éven túl is szopiztak (14,5-18-32 hónapos korukig).
2011. febr. 22. 09:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Enyém 2 éves és még szopik.

1 évesen már mindent evett, és 3-4 x ciczett.

2011. febr. 22. 09:52
 3/10 anonim ***** válasza:

előző

HA pépet kapott

2011. febr. 22. 09:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyobbik fiam egy éves korában egyik napról a másikra nem kérte tovább a cicit.Mindent evett már,tejet nem akartam még adni neki,ezért tápszert(ízesítettet,ezt elfogadta) kapott reggel és este.Valamilyen tejalapú dologra azért szükségük van továbbra is szerintem.Másfél éves kora után már tejet adtam neki.2 éves korában megszületett a második fiam,rengeteg tejem van,ezért a nagyobbik is reggel és este újra anyatejet kap üvegből,nagyon szereti.
2011. febr. 22. 10:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, az én 3 kisebb gyerekem se kapott soha tápszert vagy tejpépet. 6 hónapig kizárólag anyatejet kaptak, utána az ő ütemükben kezdtem a hozzátáplálást. Tejpépet egyiknek se adtam, fölöslegesnek tartottam, hogy bújtatva, de mégis tápszerrel etessem őket. Mivel 2 évesen hagyták el a cicizést, a tápszer adása se merült fel egyiknél sem. Közülük 2 már kamasz, soha nem bántam meg, hogy nem ettek ilyesmit..
2011. febr. 22. 10:06
 6/10 anonim ***** válasza:
az én kisfiam is 6 hónapos koráig csak szopizott, onnan pedig kap az általam neki főzött ételekből. Most 9 hós, és még nagyon sokáig szeretném szoptatni.
2011. febr. 22. 10:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam 15 hónapos, 7 hónapos koráig semmit sem fogadott el anyatejen kívül, pedig 6. hónaptól már próbálkoztam nála gyümölcsökkel. Elég nehezen jött bele az evésbe. Próbáltam neki tejpépet is adni, soha nem kellett neki (több fajtát is vettem, hátha, de aztán én ettem meg, mert sajnáltam kidobni, elég drága volt...). Így üveges bébiételt és általam főzött, turmixolt kaját kapott felváltva. Mai napig szopik (nappal kétszer, éjszaka egyszer), szerintem még fog is egy jó darabig:-)
2011. febr. 22. 11:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam most 21 hós. 6 hónapos koráig még vizet-teát sem kapott, csak cici. =)

6 hósan elkezdtem a "nagykönyv" szerint nagyon lassan a gyümöcsökkel, aztán apránként más és más, de cici 20 hónapos koráig mindig volt mellette. Egyik napról a másikra nem kérte... Szóval ez is mint a mesében. =)

Sem tápszert sem pépet, sem semmi ilyen poros műkaját nem kapott és nem igényelt soha sem cumit, de még cumisüveget sem. =)

Igazi kis angyal. Büszke vagyok rá!!!

Ha Te is el szeretnéd ezeket kerülni, nyugodtan hagyd ki! Nem bánod meg! (Gondolom, akik itt most írnak Neked, mind osztják a véleményemet!)

2011. febr. 22. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét nagyobbnál úgy volt, eszembe se jutott tejpépet adni, de jó is, mert tejérzékenyek... A legkisebb most született egy hónapja őt is csak szoptatom. A nagyobbak 2 évesek elmúltak amikor abbahagyták a cicizést, igaz reménykedtem, hogy a tesó születéséig abbahagyják, mindkettő leszokott szülés előtt, most kíváncsi leszek, mert elvileg 4.-et nem akarunk, hogy ő vajon meddig szeretne szopni.
2011. febr. 22. 17:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Sokáig szoptattam a gyerekeimet nem kaptak tápszert sem tejpépet.
2011. febr. 22. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!