Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ne minden nyekkenésért rakjuk...

Ne minden nyekkenésért rakjuk cicire a babát?!

Figyelt kérdés
[link]
2011. febr. 21. 18:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem minden nyekkenésre, de igenis, igény szerint kell szoptatni. Ha nyűgös és nem kerek a világ, akkor a cicire vágyik, hogy közel legyen hozzánk. Nem hiszek a "Suttogó" módszernek, az én gyermekem nem ló, hogy beleneveljem az alkalmazkodást.
2011. febr. 21. 18:30
 2/13 anonim ***** válasza:
13%

Ne bizony! Te se örülnél, ha bármi bajod van, egyből teletömné valaki a szájadat!

És meg is kell azt az ételt(tejet) emészteni valamikor!

2011. febr. 21. 18:30
 3/13 anonim ***** válasza:
23%

én is van úgy, hogyí már degeszre ettem magam, s fáj a hasam - tehát eszem. A végén meg rosszul leszek. De ne feledd, a tej neki az itala is egyben. Néha meg is szomjazhat, vagy tényleg "öblíteni" kell.Az "igény szerint" azt jelenti: szoptatni, amikor éhes. Nem azt, hogy más szükségletei HELYETT szoptatni.

A szeretetigény az nem éhség.

2011. febr. 21. 18:33
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Igaza van a másodiknak. Az első két hónapban én is minden nyekkenésre cicire tettem, aminek egy nyűgös, kiegyensúlyozatlan baba lett az eredménye. Voltunk orvosnál, mert napközben egyáltalán nem akart aludni. Ő mondta, hogy nem híve az igény szerinti, minden nyekkenésre való szoptatásnak. Azt mondta, ha legalább 2,5 óra eltelik két etetés között, meg fog oldódni minden problémánk. Nem hittem neki, de megpróbáltuk és azóta van egy kiegyensúlyozott, boldog babánk!!! Ettől még nem érzem rossz anyának magam.
2011. febr. 21. 18:35
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
Az elsőnek: nem neveled bele az alkalmazkodást? Az érdekes! Majd egy pár év múlva írd meg légyszi, hogy hogy sikerül fegyelmezni!
2011. febr. 21. 18:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: A három és fél éves fiam már óvodás, aki odafigyel a másik két kisebb testvérére, szeretettel fordul a világ felé és minden elfogultság nélkül - rendkívül intelligens. A két éves húga ugyanilyen. Nem azt mondtam, hogy a szeretgetés helyett betömöm cicivel a száját, hanem azt, hogy nem kell meghatározott ideig várni az etetéssel. Úgy kezdődött a hozzászólásom, hogy nem minden nyekkenésre. Én sem bizonyos időközönként eszek, hanem amikor éhes vagyok. Nekik pedig kisebb a gyomruk, hamarabb megéheznek.
2011. febr. 21. 19:04
 7/13 anonim ***** válasza:
igazuk van.
2011. febr. 21. 19:23
 8/13 anonim ***** válasza:
45%

Én kipróbáltam az igény szerinti szoptatást és a rendszer szerinti, 3 óránkéntit is. A tapasztalat a következő volt:

Kicsi lányom képes volt hét, 7 kerek órán át cicizni. Ugyanis igénye volt rá. Na most az igény szerinti szoptatás javallóknak szeretném üzenni, hogy őrajtuk csüngjön két gyermek igény szerint ennyi ideig. Majdnem tönkrementem bele, két hónap után az egyik ismerős idős védőnénink mentett meg, és állítottuk át bébikét a 3 óránkénti evésre, azóta is így eszik (kivétel éjjel) pedig már 16 hónapos.

Biztos minden babánál más és más, de szerintem akit állandóan tömnek, abból jó sosem sül ki...

2011. febr. 21. 19:23
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

Ja, és az elsőnek üzenem, hogy a suttogó módszernek köszönhetően nagyon sok jó és pozitív dolgot sikerült elérnünk, és hogy egy kisbabának igenis kell rendszer az életébe, a módszer ugyanis erről szól. A rendszerről. Hogy a kicsi életében ugyanolyan sorrendben kövessék egymást a dolgok. Ez ugyanis biztonságérzetet ad. Az összevisszaság pedig kiszámíthatatlanságot, és bizonytalanságot.

Az én kicsim hihetetlenül kiegyensúlyozott, békés gyermek, pedig 2 hónapos koráig olyan volt mint a kerngő dervis. Amióta renszert vittem az életébe, semmi gondom nincsen vele. Nem sok olyan gyermeket ismerek, akit este fürdés és vaccsi után beviszel az ágyába, megölelgetd, betakarod, és egy hang nélkül elalszik, mint az én kislányom. Ugyanis megtanult elaludni egyedül. A csodájára is járnak. Ez is a suttogóban volt leírva, hogy hogyan érheted el. Erről ennyit...

Ja és az én gyermekem sem ló...:-)

2011. febr. 21. 19:31
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Minden gyermek más és más. Persze, fontos az állandóság, de számomra a suttogó módszer túlságosan szélsőséges. Nekem a szívem szakadna meg, hogy ha sír a gyermekem és nem mehetek oda megvigasztalni, mert meg kell tanulnia egyedül aludni és megbirkózni a nehézségekkel. A módszerrel persze az anya jól jár, hisz óraműként működik a kis gyermek, aki mindent akkor és úgy csinál, ahogy a szülők elvárják tőle. A korai gyermekkor az ősbizalom-ősbizalmatlanság kora, ekkor kezdődik a szocializációja a gyermeknek. De ez egy parttalan vita. Én nem tudlak meggyőzni benneteket az igény szerinti szoptatásról, ti pedig engem az ellenkezőjéről. Ettől szép és kerek a világ, hogy mindenki más. No meg persze mi mindannyian a gyermekünk/gyermekeink javát szeretnénk.
2011. febr. 21. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!