Számomra kényes kérdés, de nem tudom rá a választ.
Válaszoltok nekem?
Figyelt kérdés
Első babámat várom, és az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek az egyik mellbimbója nem ki emelkedő hanem befele forduló, de a másik olyan amilyennek lenni kell, igy a baba tudja majd használni? Meg ami számomra kényes kérdés, az az, hogy általában az anyukáknak a mellbimbó folyamatosan kiemelkedve van, de aki még nem szült, annak nem, hanem csak a hidegre emelkedik ki. Ez fog változni szoptatáskor? Remélem nem néztek butának, de gondoltam itt teszek egy próbát és rá kérdezek.
Ùgy tudom vannak speciális segítök erre,hogy szoptathass!
2011. febr. 17. 11:16
2/13 anonim válasza:
eszközök-re gondoltam.
2011. febr. 17. 11:17
3/13 anonim válasza:
Alap esetben a mellbimbók kifelé állnak, hideg, ill.ingerlés hatására megkeményednek.
Szoptatni így is fogsz tudni, létezik un. bimbókiemelő, amit már a terhesség alatt is elkezdhetsz használni. Kérdezd a védőnőt!
2011. febr. 17. 11:19
4/13 anonim válasza:
Nekem az egyik ilyen volt, a másik olyan. A kórházban, amíg bent voltunk, nagyon nehezen szopizott a "rosszabbikból", de egy kis segítség mellszívóval--a kórházban adtak--, és már ki is emelkedett. Vagy van az a bimbókiemelő-én mondjuk nem használtam ilyet soha, de azt mondják jó, segít. Na szóval az elején csak segítséggel szopizott belőle, de kb.2-3 hetes korára megszokta, amint hozzáérintettem a kis szájához, azonnal szívni kezdte,és már nem is voltkülönbség a két cici között. Most 4 hós lesz a pici lányom,és nagyon ügyesen szopizik mindkettőből. Nyugi, nem lesz gond, menni fog neki! Nagyon ügyesek ám!Én a szülőágyon csak lestem, amikor a néhéáy perces babámat a cicimre tették, és ő szopizott... Kérdeztem is tőle, hogy Kisbabám, Te ezt hol tanultad?! Többiek csak nevettek! Jó babázást, és könnyű szülést kívánok Neked!
2011. febr. 17. 11:20
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. febr. 17. 11:25
6/13 anonim válasza:
Nekem mindkét mellbimbóm teljesen befelé forduló,egyáltalán nem emelkedik ki,mégis a kisfiamat 20 hónapig szoptattam (6 hós koráig kizárólag anyatejes volt) bimbóvédő segítségével. Tescoban vettem még szülés előtt, Avent bimbóvédő (nem bimbókiemelő,mert a kettő nem ugyanaz!),2 db van benne. Szerintem mindenképpen szerezz be egy ilyet,mert nélküle nagyon bajos lesz a szoptatás. Sok sikert!
2011. febr. 17. 12:10
7/13 anonim válasza:
Fontos, hogy már terhesen mutasd mega védőnőnek a mellbimbőt és kezdj el bimbókiemelőt használni. Egy barátnőm igy járt: én nem tudtam, hogy ilyen a mellbimbója, sose láttam ugye, és nem tudott szopni a gyerek. A következő terhességnél már a kezdetektől használta a kiemelőt és nem volt gond a szoptatáskor.
2011. febr. 17. 12:22
8/13 A kérdező kommentje:
És hogy kell használni? Hol lehet kapni ? Van leirás hozzá? Köszi a válaszokat :)
2011. febr. 17. 13:25
9/13 xStefix válasza:
Fontos! Először kiemelőt próbálj és csak utána a védőt, ha muszáj!!! A kettő nem ugyanaz, és az sem mindegy, hogy az utóbbi cumizavart okozhat - amit érdemesebb inkább elkerülni, ha van rá mód...
Én nem használtam kiemelőt,nekem a védőnő csak a bimbóvédőt javasolta. Se nekem,se a babámnak nem származott ebből semmiféle hátránya,nem lett cumizavaros vagy ilyesmi. A bimbóvédő használata nagyon egyszerű, picit be kell vizezni (szilikonos) és ráilleszteni a melledre,aztán pedig "beirányítani" a baba szájába. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!