Ez a kérdés rendőröknek szól Ugye válaszoltok?
Szép jó napot! Több kérdésem lenne: - pl menyire veszik Magyarországon komolyan az M kategóriájú jogosítványnál az 50ccm-et? Mert pl valamien oknál fogva kénytelen volt a szerelőm felfúrni a hengeremet és 70ccm let.
- meg tudok rola hogy 40km/h a sebesség korlát a segédmotorokra, de mondjuk egy olyan úton megyek ahol a többi jármű 90el megy én meg kénytelen vagyok 60nal-70nel akkor kivesznek a forgalomból, hogy megbüntessenek? persze ez lakot területen kívülre gondolok.
"valamien oknál fogva kénytelen volt a szerelőm felfúrni a hengeremet és 70ccm let. "
egészen sajátos a gondolatmeneted,talán ebből is adódnak a kérdéseid
Ez kamu. Egy 50-es hengert nem lehet felfúrni 70-es méretre. Ha 70-es, akkor már henger, dugó, hengerfej csere volt, nem fúrás. Egyszerűen képtelenség, mivel ha ekkora túlméretre fúrnának, a henger fala annyira elvékonyodna, hogy az első beindításnál darabokra esne. Ez csere volt, és a 70-es henger szélesebb is, mint az 50-es. Légy szíves ne etess minket ezzel a "kénytelen volt felfúrni" mesével, ilyen nincs.
A gyorshajtásról meg: nem vagy "kénytelen" olyan gyorsan menni. Annyival menj, amennyit a KRESZ megenged. Akinek nem tetszik, kerüljön ki. Ennyi.
akkor kedves utolsó te nagyon el vagy tévedve!
az én 210-es 50ccm-es babettám 70-re lett fúrva egy hete körülbelül és azóta szépen üzemel! ;) ha nem hiszed próbáld ki!
Szóval a szerelő "tönkretette a motorod" és még Neked van belőle problémád. Kérdezd meg tőle, hogy most fizeti a kategória váltást (jogsi) vagy visszaállítja az eredeti állapotot. A másik, hogy a Te költségedre csinálta. Hogy? Nem beszéli meg a megrendelővel a munka lényegét, következményeit?
Szerintem válts szerelőt. Persze a károdat fizesse ki.
Mellékesen nem kötelező a maximálisan engedélyezett sebességgel haladni egy úton.
Mondjuk 40 helyett 70 az kb. 300eFt is lehet gyorshajtás miatt!
szerintem papíron még az a motor lehet 50-es
pl. még a használtauto.hu-n lévő motorok között is láttam olyan hírdetést hogy megmondta az ürge hogy valójában mennyi lóerős a motor meg mit tud, de papíron csak annyi amennyi a gyári érték.
a papír mindent elbír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!