Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez a kérdés rendőröknek szól...

Ez a kérdés rendőröknek szól Ugye válaszoltok?

Figyelt kérdés

Szép jó napot! Több kérdésem lenne: - pl menyire veszik Magyarországon komolyan az M kategóriájú jogosítványnál az 50ccm-et? Mert pl valamien oknál fogva kénytelen volt a szerelőm felfúrni a hengeremet és 70ccm let.

- meg tudok rola hogy 40km/h a sebesség korlát a segédmotorokra, de mondjuk egy olyan úton megyek ahol a többi jármű 90el megy én meg kénytelen vagyok 60nal-70nel akkor kivesznek a forgalomból, hogy megbüntessenek? persze ez lakot területen kívülre gondolok.

2010. máj. 27. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

"valamien oknál fogva kénytelen volt a szerelőm felfúrni a hengeremet és 70ccm let. "

egészen sajátos a gondolatmeneted,talán ebből is adódnak a kérdéseid

2010. máj. 27. 18:35
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
írni-olvasni nem kell tudni a jogsihoz? (csak mert te nem tudsz...)
2010. máj. 27. 18:45
 3/10 anonim válasza:
100%
Eléggé fiatal lehetsz még, ha ilyen kérdéseket teszel fel... Egy rendőr már szemmel is kiszúrhatja,ha nem akkora motorod van, ami a papírján áll. A sebességkorlátozásról meg ne is beszéljünk. Ennyi erővel mindenki mehetne büntetlenül gyorsabban a megengedettnél...
2010. máj. 27. 19:02
 4/10 anonim válasza:
Nem veszik komolyan. Az embertől is függ, amilyet kifogsz, de többnyire nem nézik.
2010. máj. 27. 19:29
 5/10 anonim ***** válasza:
És mi kényszerít rá, hogy 20-30 km/h-val gyorsabban hajts?
2010. máj. 27. 23:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez kamu. Egy 50-es hengert nem lehet felfúrni 70-es méretre. Ha 70-es, akkor már henger, dugó, hengerfej csere volt, nem fúrás. Egyszerűen képtelenség, mivel ha ekkora túlméretre fúrnának, a henger fala annyira elvékonyodna, hogy az első beindításnál darabokra esne. Ez csere volt, és a 70-es henger szélesebb is, mint az 50-es. Légy szíves ne etess minket ezzel a "kénytelen volt felfúrni" mesével, ilyen nincs.

A gyorshajtásról meg: nem vagy "kénytelen" olyan gyorsan menni. Annyival menj, amennyit a KRESZ megenged. Akinek nem tetszik, kerüljön ki. Ennyi.

2010. máj. 27. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:

akkor kedves utolsó te nagyon el vagy tévedve!

az én 210-es 50ccm-es babettám 70-re lett fúrva egy hete körülbelül és azóta szépen üzemel! ;) ha nem hiszed próbáld ki!

2010. máj. 28. 15:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja, h 40-el mennyen a segédmotoros az biztos nem ment még 40 tonás kamion előtt aki 1 m-re követi..
2010. máj. 28. 22:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Szóval a szerelő "tönkretette a motorod" és még Neked van belőle problémád. Kérdezd meg tőle, hogy most fizeti a kategória váltást (jogsi) vagy visszaállítja az eredeti állapotot. A másik, hogy a Te költségedre csinálta. Hogy? Nem beszéli meg a megrendelővel a munka lényegét, következményeit?

Szerintem válts szerelőt. Persze a károdat fizesse ki.

Mellékesen nem kötelező a maximálisan engedélyezett sebességgel haladni egy úton.

Mondjuk 40 helyett 70 az kb. 300eFt is lehet gyorshajtás miatt!

2010. máj. 31. 08:57
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem papíron még az a motor lehet 50-es

pl. még a használtauto.hu-n lévő motorok között is láttam olyan hírdetést hogy megmondta az ürge hogy valójában mennyi lóerős a motor meg mit tud, de papíron csak annyi amennyi a gyári érték.

a papír mindent elbír

2010. máj. 31. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!