Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány ml-t szopik egy 2 hónapos...

Hány ml-t szopik egy 2 hónapos baba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon különböző lehet, de hozzávetőlegesen?

S honnan tudjátok, hogy annyit szopott? Mérlegen lehet mérni, de ml-ben hogy?

2011. febr. 6. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Megméred közvetlenül szopi előtt, és közvetlenül szopi után. A két érték közötti különbség x gramm, ami egyenlő ugyanannyi ml-vel.

Vagyis ha 100 g a különbség, akkor 100ml-t szopizott.

Az én fiam nagyon keveset evett, két hónaposan 50-60 ml volt a max adagja egy evésre. (volt, hogy csak 40ml). Utána még fejni is tudtam, tehát annyi kellett neki. A lényeg, hogy szépen gyarapodjon, legyen elég pisis pelusa, kiegyensúlyozott, jókedélyű baba legyen.

2011. febr. 6. 10:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahány gramm különbség van az evés előtti és az evés utáni súlya között, annyi grammot/millilitert szopott a baba. Hogy mennyit szopizik, az sok mindentől függ (napszak, étvágy, stb), hiszen még napszakonként és szopizásonként is változik a tej összetétele. Reggel általában hígabb, de több, este kevesebb, de táplálóbb, zsírosabb. Az enyémet nem méricskéltem, mert csak beleőrültem volna, ha látom, hogy épp nem ette meg a "normát". Ha láthatóan jól érzi magát, nyugodt, kiegyensúlyozott a babád, hetente is elég mérni, nem kell minden evés után :) bőven elég hetente 1 alkalommal.Ja! És a babák étvágya is más-más. Egyik már a kórházban 100-akat szopizik, a másik meg még 2 hónaposan is beéri 70-80 millivel... mégis mindkettő fejlődhet gyönyörűen. Ha az ő igényeit tartod szem előtt, lesz egy kiegyensúlyozott, boldog babád...
2011. febr. 6. 10:57
 3/3 xStefix ***** válasza:
Node egy 2 hónapost el ne kezdj rendszeresen felpakolgatni a mérlegre! Elég gyorsan meg fogod tapasztalni, hogy nem szeretik a babák a próbaméregetést... és általában felesleges is.
2011. febr. 6. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!