Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez jelenthet valami rosszat?

Ez jelenthet valami rosszat?

Figyelt kérdés
Az egész terhességem alatt nem feszül, duzzadt, fájt a mellem, nem szurkál, nem sokkal lett nagyobb se. Anyum se sokáig tudott szoptatni, nővérem se. Lehet ez miatt probléma a leendő szoptatásommal? 38h
2011. febr. 4. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ezen ne agyalj,mert akkor biztos,hogy nem lesz tejed! Nálunk a családban átlagba mindenki a 4. hóig szoptatott,nekem 5 hétig sem volt tejem,pedig ittam a gyógyteát,meg gyógyszert is szedtem.Most várom a másodikat,nem stresszelek,tudom,hogy lesz tejem,már a 30. héten csöpögött.
2011. febr. 4. 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:
hát nekem még előtejem se volt. Sokan mondták hogy megláttak egy babát, vagy szoptatást és húzódott a mellük. Nálam egy se.
2011. febr. 4. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem se stresszeld magad emiatt, akkor tényleg el fog hamar apadni a tejed. Anyum engem is és a húgomat is 3 hónapig tudott csak szoptatni, utána tápszert kaptunk. Én 18 hónapig szoptattam a fiam, 7 hónapig csak anyatejet kapott, mindenféle pótlás nélkül. Tudtam volna még szoptatni, de neki már nem kellett. :-(

Szóval ne aggódj, az nem tesz jót. Ja, és akkor se törj le, ha az első néhány napban nincs semmi tejci (vagy csak pár csepp), nálam a 4. napon indult be a tejtermelés. Egy ilyen picurinak az a néhány csepp is elég.

Sok boldogságot a picihez! :-)

2011. febr. 4. 12:33
 4/6 xStefix ***** válasza:

1: A terhesség közbeni változásoknak csak egy része látható, a legtöbb látatlanban zajlik. De az se jelentene semmiféle bizonyosságot, garanciát, ha látnál is bármilyen változást. Ezek mind csak VALÓSZÍNŰSÍTIK, hogy a szervezeted készül a szoptatásra. De ezek nélkül is tudhatsz majd szoptatni - ha tudod, mit és hogyan kell.

Sokkal fontosabb lesz az, hogy mi történik a szülés alatt és után.

2: Szintén vajmi kevés köze van a szoptatási képességnek a genetikához. Ha biztosra akarsz menni, inkább olvass utána még időben, hogy mire kell majd odafigyelned. Javaslom ehhez ezt az oldalt: www.lll.hu

2011. febr. 4. 13:17
 5/6 diósmetélt válasza:

Szerintem se stresszelj!

Terhességem alatt semmilyen jele nem volt a tejemnek, tényleg semmi.

És csodák csodája, szülés után megjelent az előtej (alig pár csepp, tényleg). Utána pedig amikor csak sírt mellre raktam a babámat, és annyira beindította, hogy túl sok lett az első hónapban.

Egyébként az én anyukámnak sem volt sok teje, és az is hamar elapadt, de ő 3 óránként szoptatott, és hamar pótolt.

Szerintem, ha igény szerint csinálod, kicsi az esélye, hogy baj legyen. A lényeg, hogy bízz magadban!

2011. febr. 4. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
nem jelent semmit! nekem nem volt előtejem, a cicim is épp hogy nagyobb lett. azátn szülés utáni 2. napon úgy bedurrant a cicim, azt hittem szétreped. mésfél évig vígan szopott a babám. hidd el, hogy sokkal több nő tudna szoptatni, ha lenne kitartás. ha valakinél mr az elején nem dől, könnyen vált tápszerre sajnos. csak kitartás, meglátod, menni fog.
2011. febr. 4. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!