Mennyi idonkent szopik/eszik par napos babatok?
Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 22:41
1/4 anonim válasza:
1.babám kb 1,5-2 óránként evett "újkorában".
2.babám egyből 3 óránként evett, éjjel pedig 5-6 órát is aludt, fura is volt, de örültem neki.
2/4 anonim válasza:
Egy hetes babám 4 óránként evett. Most 2 hónapos, nappal 3-4 óránként eszik, éjjel már 7 órát alszik egyben.
3/4 anonim válasza:
7x evett egy nap, kb. 2,5-3 óránként. (Este viszonylag hosszabb ideig aludt egyben.)
4/4 anonim válasza:
3 gyermekem van. az első kettőnél idegenkedtem az igény szerinti szoptatástól, és túlságosan hallgattam az idősebbekre. Az első 1 hétig, a másodikat 3 hónapig próbáltam ráerőltetni a "az ideális szoptatási ritmusra", aztán feladták, és nem voltak hajlandóak szopizni. A harmadiknál már határozottabb voltam. Akkor etettem, ha felébredt. Megszopizott, és aludt. Nem kellett az alvással kínlódnom. Első napokban elég rendszertelen volt,olyan is volt, hogy fél óra múlva felkelt. De mire kialakult a belső emésztési ritmusa, elég pontosan kb. 3 órára állt be. Tehát, amikor már nem törődtam a "normákkal", és nem görcsöltem, hogy most vajon éhezik-e, vagy nem, és vajon azért kelt-e fel mert nem éhes, hanem valami más baja van, akkor lett a legideálisabb. Természetesen addigra az is kialakult, hogy mielőtt elaltatom, minden zavaró körülményt kizárjak, hogy nyugodtant legyen a pihenés. Pl. az egyik legfontosabb a büfiztetés, ha nem teszed meg, akkor rövid időn belül felkel. Kézben függőlegesen tartva jól érzi magát, de ha leteszed felkel. Ha nagyon sokáig tart is, mindenképpen minden szopizás után meg kell büfiztetni. Emellett van még pár dolog pl. a hőmérséklethez igazodó öltözék, illetve a szoba fényei és hangja. Én egyik gyermekemet sem szoktattam a nappali csendes alváshoz. Mindig volt valami alapzaj, ha jött valaki, vagy szólt a csengő,akkor nem zavarta meg az alvásban. Az alapzaj egy távolra elhelyezett TV vagy rádió, vagy pl. tavasszal-nyáron a szabadban is aludtak. Az éjjeli alvás természetesen csendes pihenő volt. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!