Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hónapos babátoknak van már...

4 hónapos babátoknak van már napirendje?

Figyelt kérdés
Hányszor eszik egy nap?Hány kg?Mennyit alszik nappal?Mikor van a fürdetés?Nekünk még nincs napirendünk,7kg és napi 6-7 alkalommal eszik!Napközbe sajnos kétszer 1/2 órát alszik itthon és ha megyünk sétálni akkor kb:1és 1/2 órát!Csak anyatejes!Ti elkezdtétek már a hozzátáplálást???
2011. jan. 31. 22:01
1 2
 11/12 anonim válasza:
Szerintem a legfontosabb egy csecsemő életében a rendszeresség. Ez ad neki biztonságot. Én már első napoktól törekedtem arra, hogy a napirendje legyen. Ez minden nehézség nélkül sikerült is. Már 1 hónaposan is minden napunk rutinszerű volt. A fejlődési ugrásoknál kell változtatni csak. Nekem egy 4 hónapos kisbabám van. Nándor baba már 7 kiló. Napirendünk: 6-kor kelünk eszünk,1 óra múlva alszik fél órát. Fél 9-kor ismételten eszünk, ilyenkor már adok neki Milumil vaníliapépet fele-fele arányban. Utána séta vagy csavargás. Itt is szokott aludni egy fél órát. Fél 1-kor ebédelünk. 1-fél 2 körül lerakom aludni, ilyenkor alszik 2-3 órát. Fél 4-4 között kajcsi megint, ekkor adok neki gyümölcsöket (babaétel). A pépet és a gyümölcsöt már 3 hónapos korától adom neki orvos ajánlásával. Minden este 7-kor fürdünk majd fél 9-kor eszik utoljára. 9-fél 10-kor lerakom a kiságyába és elaltatja magát. Az estét átalussza. Nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott baba. A főétkezések mindig tejet adok uzsira és tízóraira adok neki gyümölcsöt és pépet. A zöldségek még nem ízlenek neki. De próbálkozok vele ebédkor. :-)) Remélem tudtam segíteni.
2014. márc. 17. 20:38
 12/12 xStefix ***** válasza:

"Szerintem a legfontosabb egy csecsemő életében a rendszeresség. Ez ad neki biztonságot."

Szerintem az anyának (=egy állandó gondozó személynek) a jelenléte, figyelme, törődése a legfontosabb egy csecsemő életében. EZ ad neki biztonságot. Ha bármi (komolyabb) baja van, az idő, az óra, az egymás utáni események stb. nem tudnak AKKORA biztonságérzetet adni neki, nem tudják annyira megnyugtatni, mint a szeretett személy.

Mindezzel nem azt mondom, hogy a napi rutin nem fontos, de közel sincs akkora jelentősége egy baba életében, mint ahogy sokan gondolják. Pláne úgy, hogy kifejezetten erre kellene törekedni, erre kellene "trenírozni" a gyereket.

A szigorú napirendhez szoktatás elsősorban a szülők kívánsága és érdeke, nem a babáé. Neki a mindenkori jelenlétre, odafigyelésre, adekvát válaszra és gondozásra van szüksége. A napirend csak egy későbbi dolog.

(Mindezt nem kötözködésnek írom, csak egyéni vélemény.)

2014. márc. 18. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!