Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 7 hetes babátoknak milyen a...

7 hetes babátoknak milyen a napirendje?

Figyelt kérdés
Hányszor eszik és mennyit, anyatejes vagy tápszeres, adtok-e vizet neki vagy teát, mikor fürdetitek, mikor sétáltatjátok, mennyit van ébren, éjjel hányszor ébred?
2009. aug. 7. 08:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Én igény szerint szoptatom a kisfiamat. De nagyjából kialakult már egy napi ritmusunk.

A szoptatások általában így alakulnak:

6:30, 9:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 20:30, 21:30

Nem szoktam mérni mennyit eszik, heti 1x mérjük a súlyát.

Az éjszakát átaludja, ezért lefekvés előtt gyakrabban akar szopizni.

Vizet, teát nem adok neki. Párszor próbáltam vizet adni neki a nagy melegben, de nem itta meg. 1-1 kortyot ivott csak, a többit kifolyatta a szájából.

Reggel vagy kora délelőtt szoktam levinni sétálni, amikor még nincs nagy meleg. Ha hűvösebb az idő, akkor mindegy.

A fürdetés olyan 20 óra körül szokott lenni, az esti szopi után kb 1 órával.

Nappal összesen kb 5-6 órát alszik, kíváncsiságból elkezdtem írni a -tól -ig időket, mert olyan kevésnek tűnt a napközbeni alvása... Inkább a reggeli és délelőtti szopi után szokott aludni. Délutáni alvás kevésbé jellemző, ezért estére mindig nyűgösebb.

Nehéz letenni aludni ( 1,5 - 2 óra séta a lakásban és sok nyűglődés),de ha elaludt - alszik reggelig.

23 óráig azért általában sikerül letenni aludni.

Nektek hogy alakulnak a napjaitok?

2009. aug. 7. 14:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszodat! Nálunk szinte ugyanez a helyzet. MI sétálni délután szoktunk, mikor férj hazaér a munkából! Délelőtt nekünk is jobban megy az alvás,délután már kell azért szórakoztatni rendesen és hát az esti elalvás előtt nálunk is megy a fesztiválozás rendesen. kb. 2-3 óra míg elaszik, folyamatos cicizés. Fürcsizni mi is este szoktunk, azt imádja. Akármilyen éhes a kádban jól elvan. Nekem is anyatejes, mást nem adok neki. Nekem kisfiam van Armand és Egerben lakunk. Neked?
2009. aug. 8. 10:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Érdekes, hogy sokaknak az esti altatás előtt megy a nyűglődés. Mi pár napja zenére próbáljuk bealtatni a gyerkőcöt, és úgy néz ki működik. Félhomály a szobában, halk zene és így a "séta" közben könnyebben bepilled. Ja és közben megy a TV hang nélkül. Azt is szereti "nézegetni".

Mi Pesten lakunk és a kisfiamat Leventének hívják.

Nagyon szép név az Armand! :-) Nagyon tetszik!

2009. aug. 9. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!