Normális h ilyen lassan tudom lefejni a tejem?
Nem indul be a tejleadó reflex, ami nem csoda, ha türelmetlen vagy. Minden az agyban dől el. Tökéletesen nyugodtnak, a babára ráhangolódottnak kell lenned.
A másik ok pedig: minek akarsz te sok tejet szopi után kifejni? Egyáltalán nem kell fejni, csak ha csomósodik a melled. Nem "kell" fejni, bőven elég a szoptatás.
A ilyen pici babát rászoktatsz az üvegre, lehe, hogy sose szokik vissza a mellre.
Szoptatási tanácsadót javasolnék, lehet, hogy rosszul van mellen a baba.
Tényleg nem nagyon jó ötlet a cumisüveg.
Az elektromos mellszívó pedig nem mindenkinek jön be.Úgy tűnik neked sem,mert nem indul be tőle a tejleadó reflexed,ez pedig a tejtermelődés csökkenéséhez vezet.
Az is kérdés, hogy utána van-e tej még a melledben. Lehet, hogy a baba nagyon jól kiszippantja az egészet (nekem utána alig jön tej). Ha pici benn marad, az nem gond, az tévedés, hogy attól gyullad be, amit utána hagy benne a babóca. Amúgy meg 2 szopi között, amikor a baba alszik, nem éhes, és jön a tej, meg feszül a cicid, inkább akkor fejjél.
Amúgy én kanalaztam, üvegpoharaztam, tulajdonképpen megitta, de aztán felavattuk a cumisüveget, mert a férjemnek ehhez a vacakoláshoz nem volt türelme és nekem el kellett mennem. Nem okozott cumizavart egyáltalán, én is cumiztatom azóta. Akkor kb. 3 hetes volt, tehát nem ilyen pici. Szereti a cicit és a cumisüvegezést is (az összes márkát.) Számtalan koraszülött babát ismerek, akik 1 hónapnyi, vagy pár heti cumisüvegezés után simán ciciznek. Pontosabban csak ilyet ismerek, de a ligák és anyatejpárti oldalakon én is mást olvastam.
Amúgy a sebes mellbimbó tényleg fájhat és zavaró, szóval ne csinálj hatalmas gondot, ha fejni fogod a cicit egy kis időre. Nekem amúgy az Avent kence jött be, azt hipp-hopp elmulasztotta a gondokat és a babám is jobban szopott, mert imádta az ízét...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!