Terhesség alatt lehet szoptatni? Esetleg tapasztalatok?
árthatok ezzel a magzatnak?
Figyelt kérdés
1.5 éves a kislányom.közben meg babát várok.(9 hetes). még napi 2x szopik. olyan nehezen tudom leválasztani. csak ugy alszik el. lehet ebböl valami baja a magzatnak?VOLT AKI SZOPTATOTT, ÉS NEM VOLT SEMMI GOND?LÉGYSZI IRJATOK.
2011. jan. 31. 13:21
1/7 anonim válasza:
Én amint terhes lettem, felhívtam a nőgyógyászomat, aki azt mondta, gyugodtan szoptathnatok, nem 1 páciense teszi. ínem okoz vetélést.
Sajnos nekem 1 hét alatt elapadt a tejem, a lányomat meg is viselte, gondolom, a hormonok miatt. Pedig még akartam szoptatni a picit, 1 éves koráig. (napi 2x)
De inkább hívd fel a Te dokidat, ő mit mond.
2011. jan. 31. 14:49
2/7 anonim válasza:
Nekem terhesség alatt felére apadt a tejem, más baj nem történt.
A szoptatás nem okoz vetélést. Kisebb méhösszehúzódásoat okoz, mint egy orgazmus. Igaz, hogy oxitocin kiválasztódásával jár együtt, de a méh csak a szülés közeledtével lesz érzékeny az oxitocinra.
Más a helyzet, ha az orvos azt mondja, hogy valami oknál fogva veszélyeztetett terhes vagy.
köszönöm nektek a választ. utolsónak is nagyon köszi. ott a válaszokbol okosabb lettem. kérdeztem a dokit, azt mondta lehet, a védönö azt mondta utolso honapokban veszélyesebb, koraszülés lehet, meg,hogy hármónkat nem biztos hogy eltudom látni vitaminnal. anyukám meg állandóan azzal jön, hogy hagyjam abba a szoptatást, mert magam és a magzatot is csak legyengitem. 1.5 évest már nem kell szoptatni. magamra és a picire is gondoljak. dehát nem ugy van az, hogy egyik naprol a másikra elveszem a cicit.nem akarom a nagyobb gyereket se lelkileg megsérteni.egyébként már a reggeli szopit elhagyta, tejitalt kap, reggel, este, csak még a déli, esti elalváshoz kell.
2011. jan. 31. 21:57
5/7 xStefix válasza:
Magadra hallhass, te tudod, érzed, hogy mivel teszel jobbat! Szerintem jól gondolod. :)
Max. a vitaminpótlásra figyelj oda komolyabban!
2011. febr. 1. 14:50
6/7 anonim válasza:
xstefix jó mondja, magadra hallgass! :)))
2011. febr. 1. 16:20
7/7 xStefix válasza:
Annyit még, hogy általában akkor indokolt a szoptatás befejezése, ha veszélyeztetett terhességről van szó ill. az anyukát előzőleg vagy most eltiltják az orgazmustól. Ha ilyesmi állna fenn, szerintem kérdezz meg egy szak(!)tanácsadót is, biztos, ami biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!