Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor ehetek már mindent?

Mikor ehetek már mindent?

Figyelt kérdés
Lassan 2hónapos a kisbabám.Eddig nem mertem sok mindent enni,mert sajnos hasfájós a kislányom.Milyen gyümölcsöt lehet enni?Mikor ehetek már mindenféle ételt?
2011. jan. 24. 10:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű, próbálgass. Mindig egy kis mennyiségben, de lehetőleg délelőtt, hogyha a babád hasa fáj, ne az éjszakátok menjen rá. Pl. Almát, körtét, banánt szerintem lehet enni simán. Narancsból, mandarinból egyél max. 1-et délelőtt és meglátod hogy viselkedik délután a babád. Egyébként én azt tapasztaltam, hogy nem feltétlen az anyukán múlik, hogy hasfájós-e a baba. Én mindent ehettem, semmitől nem fájt a hasa, de pl. kólát, kávét nem ihattam csak minimális mennyiségben, mert 2 dl kólától már nem aludt el a gyerekem. :) De olvastam olyat is itt az oldalon, hogy valaki alig evett már valamit, mégis fájt a baba hasa.

Szóval szerintem próbálkozz mindig kis adagokban. Ha nincs baj, egyre többet. A babák emésztőrendszere folyamatosan fejlődik, egyre erősebb lesz. :)

2011. jan. 24. 11:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Lányom hasfájós, most 4 hónapos. Elkezdtem ezt-azt eszegetni, na lett is bőgés belőle...:(

Úgyhogy én még várok. Mondjuk az én lányom extra pocakfájós, órákat képes ordítani. 3 hónapos korában még nem mertem enni semmit sem, most azért már vágynék erre-arra, de úgy látszik nála tovább tart, míg elmúlik ez a nyavalyás hasfájás...

Nálunk az alma, banán nem okozott gondot. A mandarin viszont igen. Zöldségek közül pedig a paradicsomtól kap üvöltőrohamot. Amúgy nincs nagy tapasztalatom mit lehet enni, mert lassan már csak kenyéren, vízen élek. Nem merek még nagyon kísérletezgetni.

2011. jan. 24. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!