Baj ha nem fejek? 2 hetes és úgy érzem eléggé kiszívja a baba, nem feszül nem csomós utána a cicim.
Ne fejj, ha nem muszáj. Én se fejtem, csak ha átaludt a szopit (még mikor pindi volt), és bedurrant a cicim. Akkor is csak annyit fejtem, hogy ne fájjon a mellem. Ha van elég tejed, akkor ne fejjél, felesleges. Ha a babád kevesli, akkor ő fog gyakrabban szopizni, ő beállítja a kereslet-kínálatot. Mikor fejlődési ugrás van, amit írt is valaki, hogy pl. 6 hetesen, akkor a gyerkőc gyakrabban fog szopizni, és kész. Nem kell aggódni.
Az én gyermekem már 16 hónapos, még mindig 2x szopizik, plusz éjszaka, ha megébred. És nem vagyok az az ősanya típus, aki mindent megtett, hogy legyen teje, nekem csak van, és nem fejtem, csak ha muszáj volt. Ha te így jól érzed magad, és a babád sem sír, hogy kevés, akkor ne gondolkozz a fejésen. Nem csak serkentés a célja, én arra nem használtam. Csak ha nem szopizott, akkor megmentett a gyulladástól. :)
Néha fejegetek, hogy hozzátápinál legyen mit kevernem bele.
Igény szerint szoptatok, 10cmt nőtt és három kilót hízott. Nekem fáj a mellem közben és utána, ezért nem szoktam. Nincs baj, ha nem megy. Engem sokat piszkált anyós, hogy csináljam, de egyszerűen nem bírom.
Nem kell aggódni a növekedési ugrás miatt, max többször kér cicit.
Három hós baba anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!