Bimbóvédővel hogy lehet elérni, hogy teljesen kiszívja a cicit a baba?
Véleményem szerint, ha balhézik, akkor ne add oda neki a lefejt tejet, kicsit még "szenvedjen" a tejedért a cicin, mert pont ezzel fogja megszaporítani a tejedet, ha hagyod, hogy feladja, és odaadod a lefejt tejet, csökkenhet a tejmennyiséged. Amikor nekem ez a problémám volt, akkor mondjuk kiszívott 60 ml-t és ennyi, letettem aludni, persze nem aludt, kicsit foglalkoztam vele, próbáltam húzni az időt, és a következő étkezésre úgy megéhezett, hogy leszívta a 150-160, vagy akár a 180 ml-t is! A legfontosabb, hogy a cici legyen az első, ne ijedj meg, nem kell egyből a lefejt tejet adni! Nekem volt olyan is, hogy 50 ml-t szopott csak, persze 1 óra múlva megint kérte a cicit, és kapta is, a másikat, ha a mennyiség nem is nő, de óránként cicin van a baba, még ha csak 50 ml-t szív is, az szaporít, és így eléritek, hogy könnyedén kiszívja 1 ciciből a 120-130- vagy akár 170 ml-t is, és nem fogsz elapadni, sőt, sok-sok tejed lesz így! Nekem legalább is így történt!
2 hónapos babás anyuka!
Utolsó vagyok, azt a zért ne hagyd, hogy nagyon sírjon, mert nehogy "megutálja" a cicit. valóban védővel nehezebb dolga van. én babám nagyon picike volt picike szájjal. a melleim meg gigantikusak... megszenvedtünk na...
próbáld ki azt, hogy ha nagyon sír, adsz neki 20-40 milli lefejtet és újra cicire teszed. attól a kicsitől talán megnyugszik. addig a melleid is pihennek kicsit.
csak ügyesen!
Szoptasd őt két mellből! (Úgy olvasom, hogy jelenleg nem így teszed.)
Így több tejhez jut egy-egy alkalommal, a melledet több inger éri és így több tej fog termelődni, ráadásul ha két mellből szoptatsz, a hátsó tej is könnyebben szokott kiürülni, amikor visszateszed a babát az első mellre (az ismétlődő tejleadó-reflexek segítenek).
Milyen gyakran szoptatod?
Ha nagyon kínlódik, akkor azért adj neki valamennyi pótlást, de továbbra se üvegből! és nem is sokat, hogy teljesen jóllakjon!, épp hogy csak megnyugodjon, ez fontos.
Emellett pedig törekedj arra, hogy minél többször szopizzon, ez alap. Minden alkalommal, mindkét mellből.
És szoptass ill. fejj éjszaka is, az nagyon hatékonyan serkent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!