Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik? 4 hetes baba 130...

Mi történik? 4 hetes baba 130 as szopi után éhes? Nagy baba 4100 gr, lehet többet szeretne?

Figyelt kérdés

Ma reggel 8 óra alvás után kisbabám a szokásos adagját szopizta (100-130 között eszik reggel ébredés után).Aztán megpróbáltam letenni, kis nézelődés után, de kb 10 perc múlva úgy csinált mint aki éhes. Gondoltam nem lehet, próbáltam mindet megnéztem a pelust, hideg meleg anyás....

Gondoltam lehet hogy mégis éhes, már nagyon sírt nem tudtam megnyugtatni, és cicire tettem, ekkor már a szopik között eltelt másfél óra, gondoltam meglátjuk , és még szopizott 80-at. Lehetséges hogy nem elég már neki reggel a 130? 4 hetes!!!

2011. jan. 13. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

szerintem kevés neki. Az én fiam 3810 grammal született. Másfél - 2 óránként evett, sajnos nem bírta ki a 3 órát és 180-200-akat szopott.

2011. jan. 13. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy elképzelhető. Az én nagyfiam már 3 hetesen 210-220 ml-ket evett meg. 2850 grammal született, és 4 hetesen ő is 4100 gramm volt. A védőnőtől a dokiig mindenki csodálkozott rajta. Viszont egészen 5 hónapos koráig megtartotta ezt a mennyiséget. A kicsi fiam ő 80 ml-ket szopott még két hónaposan is, mégis 2750 grammról 4 hetesen szintén 4100 grammra hízott fel a 80 ml-rel is. Változó, hogy mennyi az igényük. Ha nem bukott, hányt vissza semmit, jóízűen megette és megnyugodott tőle, akkor egészségére :)!
2011. jan. 13. 11:09
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, és a 180-200 at egy ciciből eszi, vagy mindkettőre ráteszitek?
2011. jan. 13. 11:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, sok volt a 8 óra kiamradás. És éhes volt utána. A lányom ilyenkor még kétszer evett éjjel. Tedd délelőtt többször cicre, ha kéri.
2011. jan. 13. 11:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy hónapos babánál teljesen átlagos ez a súly, tehát nem "nagy" , nem emiatt kéri. Inkább pótolja az alvás alatt kimaradt tejet, tedd ilyenkor cicire, nincs ezzel semmi gond. Én szoktam 2 ciciből szoptatni, mert hosszabb alvás vagy fejlődési ugrás alkalmával van rá igénye.
2011. jan. 13. 14:23
 6/6 xStefix ***** válasza:
... és 3-4 hetesen is lehet növekedési ugrás, bár ez ritkább, mint az első "nagy", 6 hetes korban.
2011. jan. 13. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!