Első babámat várom, még nem vagyok gyakorlott a szoptatás elkezdésében. Ha a tej belővellés csak pár nappal a szülés után történik, akkor addig mit kap enni vagy inni a baba?
Szia! Ne aggódj nekem sem volt előtejem, sőt a tejbelövelés is elmaradt, Fokozatosan indult meg a tejem, de én nagyon sokat szoptattam a kezdetekben, már a kórházban másnaptól kinnt volt velem a kicsi és minden rezzzenésre cicire tettem. A csöppségeknek elég az a pár korty előtej is amit szopiznak amíg a bővebb tej meg nem indul, hiszen jelentős tartalékkal érkeznek hogy átvészeljék azt a 2-3 napot amíg megszokják a külvilágot és megindul a tejtermelés is.
Jó ha az első mellretétel már a szülőszobán megtörténik a kicsik szopóreflexe akkor a legintenzívebb.
Ne aggódj minden rendben lesz és az sem baj ha kezdetben mindkét cicidet kínálod a babának egy-egy szopi alkalmával.
Egy 9 hós baba anyukája aki még mindig szoptat
A babak azert szuletnek kis extra tulsulyjal, hogy amig be nem indul a tejed, addig abbol fogyjon. amugy meg elotejet eszik.
nagyon sokat kell cicire tenni, az segiteni fog, minnel hamarabb, nagyon jol irta az elottem szolo, az elso fel oraban a legjobb ha mellre teszed, akkor tudnak a legkonnyebben "ráérezni"
Csatlakozom az elöttem szólókhoz.
Az újszülött gyomra csupán akkora, mint egy cseresznye.
Az a néhány kortyocska tej is kitölti, amit kiszív.
Egyébként általában megetetik a kórházban őket, állítólag cukros vízzel, vagy tápszerrel. Ez ellen nem sokat tehetünk.
Egy 22 hónapja szoptató anyuka
Szia!
Ahol én szültem, nem etették meg a babákat semmivel. Elég neki az előtej. A kórházban hoztak cukros teát, amitől rendesen bealudt a baba. Nem "kötelező" megitatni vele, mivel a tartalékaival kihúzza a tej megindulásáig. Persze kicsit könnyebben telik az idő ha csendesen szundizik a cukros teától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!