Mit tegyek, ha rohamosan apad el a tejem, sajnos a kislányom nem szopizhat még?
Koraszülésem volt egy hónapja,a babám nincs itthon, és csak kézi mellszívóval tudok fejni. Eleinte minden jól ment, volt tejem bőven, de a stressz hatására apad a tejem. Most kipróbálok mindent, amit csak hallok.
Nektek mi vált be?
Ójaj. :(
Mennyi időre született a picid? Hogyan táplálják?
Ha meg tudod oldani, szerintem próbálj finoman puhatolózni a kh-ban, hogy nem lehetne-e (majd) szopibarát módon adni a babádnak a tejedet, vagy amit kap! Ha még ilyen sokáig lesz benn, lehet, hogy most még csak infúziót kap ill. szondán át táplálják. De amint képes lesz szájon át táplálkozni, jó lenne, ha nem üvegből etetnék, mert az alapból nehezítheti a dolgot...
Ilyen esetben szokták javasolni az ún. Habermann-etetőt vagy a Szoptanítot. Utóbbi azért nagyon jó, mert közvetlenül a mellen adja a pótlást, így a babának annyira nem kell megdolgozni a tejért, ugyanakkor olyan az egész, mintha szopizna. Minden szempontból hatékony tud lenni.
Remélem, azért idővel engedni fogják, hogy mellre tedd, az nagyon fontos lenne nemcsak a tejednek, hanem mindkettőtöknek érzelmileg is!
(Épp a minap írtam házi dogát a Kenguru módszerről. Úgy sajnálom, hogy ez még szinte elérhetetlen itthon :( )
Találtam neked egy cikket, hátha segít: [link]
A szerzője szoptaási és perinatális tanácsadó és mellesleg 5-gyermekes anyuka, úgyhogy hozzáértő. :)
Értem, a lényeg, hogy jól van és fejlődik! :)
Ha gondolod, ajánlhatok neked szaktanácsadót is, mert ilyen korai babához már szükség lehet személyes (telefonos) segítségre is. És szerintem mostanában kéne felvenni vele a kapcsolatot, mielőtt még üvegből kapná a pindúr a tejecskét... Ő biztosan tudni fogja, mit és hogyan kell csinálni, mit kéne beszerezni a szopihoz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!