Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől függ, hogy valaki tud-e...

Mitől függ, hogy valaki tud-e szoptatni, vagy sem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 23:59
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

van-e teje vagy sem

akar-e szoptatni vagy sem

van-e valami akadalyozo betegseg, kezeles vagy sem

elfogadja-e a baba vagy sem

2011. jan. 9. 00:20
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon ritka az, hogy valaki nem tud szoptatni, vagyis hogy fizikálisan alkalmatlan rá. Hozzáállás és technika kérdése. Ha akarod (nem görcsösen, csak normálisan) és jól csinálod, akkor menni fog. A mellet erre teremtette az Isten.
2011. jan. 9. 00:22
 3/10 anonim válasza:
52%
a második válasszal nem értek teljesen eggyet,mert én akartam szoptatni volt tejem de a különbözö problémák miatti stressztől pár nap alatt elapadt.
2011. jan. 9. 00:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alkatfüggő leginkább, mert az én családomban anyai ágon egyik (!) nő sem tudott szoptatni, én pedig tudok, pedig a babám már fél éves, de még mindig van annyi, hogy fejni is tudok mellette. Úgyhogy a genetikát kizárnám. A stresszről: én végigidegeskedtem sajnos az egész terhességemet (haláleset, anyagi gondok, sőt az egyik orvos kitalálta, hogy a babám vak-siket lesz, vagy végtaghiányos), sőt a szülés utáni napokat is (babát másik kórházba vitték, mindenféle vizsgálatot végeztek rajta), de mégis van tej. Igaz, meg kellett kínlódni érte, az elején szedtem az urticát, meg fejtem, ha jött valami, ha nem. Úgyhogy tényleg nem tudom sajnos, hogy mitől függ a szoptatás sikeressége, de a leírtak alapján gondolom azt, hogy azért nagyban alkatfüggő (is) a dolog.
2011. jan. 9. 07:48
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
A második válaszolóval értek egyet. Tájékozottság, akarás, kitartás, és egy nagyon pici genetika. A nők igen kicsi százaléka nem tud a testi hibája miatt szoptatni. A többség csak elrontja.
2011. jan. 9. 07:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Genetika, akarat, tájékozottság, baba és körülmények, környezet(!)

A genetika adott, a körülményekre és a környezetedre csak részben van befolyásod. Amint tudsz változtatni az tájékozottság egyrészt a saját testedről, másrészt a babáéről, így könnyebben veszed az akadályokat. Az akarat az alap ugye, dehát az biztosan megvan, ha ezt a kérdést feltetted.

2011. jan. 9. 08:04
 7/10 anonim ***** válasza:
3%

olyan jó hogy mindenki csak a lll-es baromságot szajkózza, de semmi, de semmi TÉNY nincs ezek mögött! Minden elvetemült csak ezeket kántálja:

- olyan nincs hogy nem tud valaki szoptatni..

- a tej minősége és mennyisége épp annyi, amennyi a kisbabádnak kell

- szoptatáskor előbb a hígabb tej jön, utána jön hátulról a zsírosabb tej?? Na ezt a baromságot ugyan honnan veszik???

az egész csak arról szól, hogy megy egyik birka a másik után, kántálják az ökörségeket, amiknek semmilyen GYAKORLATI bizonyítéka nincs!

2011. jan. 9. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
miért lenne baromság? a te állításod mögött netalántán van vmi szakmai tény??? A who nem egy hülyékből összeállított csoport! én legalábbis így gondolom...
2011. jan. 9. 13:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Én nagyon szeretnék majd szoptatni, remélem sikerülni is fog, én mindent meg fogok tenni ennek érdekében, az biztos.
2011. jan. 9. 16:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Bizonyára nem sokan olvassák már ezt, de azért leírom, hogy én is éppen ezt a kérdést akartam volna feltenni ma, mert elég gyakran olvasom, hogy nem sikerül valakinek szoptatnia.

Ez nekem azért fura, mert ha létezik felkészületlen ember az anyaságra, akkor én az voltam, sosem vágytam gyerekre, szóval pszichésen nem lettem volna arra determinálva, hogy tudjak szoptatni. Nem tudom, ez min múlhat, mert mikor odatették mellém az újszülöttet, ő rögvest nekiállt szopni, és attól kezdve „ömlött” a mellemből a tej, fejtem, szoptattam végül egy évig, mikor is magától nem kérte már.

Nem fényezni akarom magam, csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy mégis többször fizikai probléma van amögött, ha valakinek nem megy, mert hát a legtöbb nő nagyon várja a gyerekét, nagyon készül rá, szóval pszichésen „rá van állva” a témára rendesen, ezzel gond nem lehet.

2012. júl. 20. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!