Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha egyre kevesebbszer adok...

Ha egyre kevesebbszer adok neki cicit, akkor kevesebb is lesz a tejem?

Figyelt kérdés
abba akarom hagyni a szoptatást már,másfél éves,meg már csak szórakozik rajta inkább,viszont sok tejem van.Még 5-ször kb szopizik egy nap.Hogy tudnám elválasztani,hogy ne gyulladjon be a mellem,ne legyen csomós,és egyre kevesebb tejem legyen?Pl kezdjem napi csak 3 szopival,majd 2-vel majd csak 1-gyel..stb?Vagy hogyan lehetne ezt megoldani?Nem akarom hirtelen abbahagyni,mivel sajnos fejni nemtudok,és becsomósodik a mellem,és csak a kisfiam tudja úgy kiszopizni....Tudnátok valami ötletet erre?
2011. jan. 8. 21:29
 1/3 xStefix ***** válasza:

Ahogy írtad úgy jónak tűnik.

De készülj fel, hogy esetleg nem fog neki tetszeni a dolog.. Ha még ennyiszer szopik és tejed is van, ahogy írod, akkor elképzelhető, hogy eltart majd egy jódarabig, amíg leválik. De persze ez csak egy lehetőség, nem biztos, hogy így lesz.

2011. jan. 8. 21:32
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm.Viszont nem tudom hogy csináljam,mennyi idő teljen el pl a napi már csak 2 szopi,meg a napi csak 1szopi között?Napok,hetek,vagy hogy?Az a baj,fogalmam nincs hogy kezdjek hozzá...ő igazából már nem szopizna szerintem,vagyis úgyértem nem nagyon kell neki,csak játszik vele,meg ilyenek,volt hogy nem adtam neki,fel se tűnt neki,de akkor még kisebb volt,nem akartam abbahagyni a szoptatást,csak kipróbáltam hogy reagálna,mert már akkor elkezdte ezt(2-3hónapja)hogy nem nagyon kell neki.Szóval ő eltudná hgyni szerintem,csak én vagyok gondba a csomókkal mint irtam is,ezért szeretném fokozatosan abbahagyni.Kb mennyi idő alatt "szokik"hozzá a mellem hogy kevesebb tejet termeljen?Napok,hetek,hónapok?Meg hogy mennyi idő alatt "jussunk"el oda hogy már csak napi 1-szer cicizzen?
2011. jan. 8. 21:39
 3/3 xStefix ***** válasza:

Ha csomósodsz, akkor én minimum hetekben gondolkodnék. Napok az nálatok szerintem gyors lenne, esetleg gondot okozhat.

Egyesével csökkentsd a szopikat, mindig azt hagyd el legközelebb, amelyik a legkevésbé fontos neki.

De. Ne lepődj meg, ha menet közben esetleg azt tapasztalod, hogy valamelyikhez mégis ragaszkodna. Lehet, hogy itt meg is fog állni a történet, vagy legalábbis az a szopi akkor marad egyelőre. Utoljára érdemes hagyni a reggeli és esti szopit, ezek a "legfontosabbak".

De mindez csak tanács - a legjobb, ha a gyerkőcre figyelsz és az ő tempójához mérten csinálod. Próbáld és meglátod, jó lesz-e. Ha igen, akkor mehet tovább, ha nem, akkor módosíts. Próba-szerencse.

2011. jan. 8. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!