Sajnos úgy néz ki, hogy 2 hónapos,4680g-os kislányomat két ciciből kell szopiztatnom. Ettől elapadhat? Mik a tapasztalataitok?
Sajnos alapvető dolgokat nem tudsz a saját melled működéséről.
Először is: 2 hónappal a szülés után mág nem feszülnek úgy a cicik, mint kezdetben, teljesen normális, hogy puhábbak. Ettől még van bennük te, ne aggódj.
A második nagy tévedésed, hogy azt hiszed: a mellekben adott mennyiségű tej van, amit ha gyakrabban ürítesz, kevesebb marad legközelebbre. Ez nem így van! A mellekben a legtöbb tej a szopik alatt termelődik, és csak viszonylag kevés raktározódik a következő szopira. Minél ritkábban éri inger (szopi, fejésÍ) a mellet, annál kevesebb tejet fog termelni. Az éjszakai szopik kimaradása eredményezhette azt, hogy most kevesebb a tejed.
Az teljesen természetes, hogy ha egy cici nem elég neki, akkor onnantól kettőből eteted. Nemhogy rontanál a helyzeten, hanem éppen javítasz rajta. Mostantól fogva a melled erre a termelésre fog átállni, ilyen egyszerű. Egyvalamire kell csak ügyelned: a következő szopinál mindig arra a mellre tedd a babádat, ami az előző szopinál a második volt, így a babád nem csak a hasfájást okozó híg, első tejhez jut majd hozzá, hanem eléri a tápláló, zsíros hátsó tejet is.
Valamint tejszaporítás céljából, ha gondolod, felkelhetsz éjszaka fejni. ne félj attól, hogy így reggelre "nem gyűlik össze elég tej". Mint mondtam, a mell nem így működik. Hanem ha éjjel is kap ingert, akkor reggelre még több lesz benne.
Olvasgasd a La Leche Liga holnapját!
Dehogy apad el, pont hogy ettől lesz több!!
Amúgy gratulálok, 1 ciciből 170ml csodálatos teljesítmény!!!!
Nekem a 2 cicimből jön max. 140ml 1 alkalommal:-( pedig mindent bevetek ám...Szóval büszke lehet rá!!! :-)
Nincs semmi baj. Szerintem is jó a helyzet nálad szopi ügyben.
Én mindig két mellből szoptatok, mióta megszületett a babám. (Most 3 hónapos)
Szerintem ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!