Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más anyukától hozzuk a tejet...

Más anyukától hozzuk a tejet mert nekem nem sok van. Miért nem hízik tőle a babám már egy hete? Jártatok így?

Figyelt kérdés
A baba ugyan annyi idős mint a mienk tehát az sem lehet gond hogy mondjuk mi sokkal idősebbek lennénk.Tényleg van olyan hogy gyenge az anyatej?Mit tegyek várjak még valameddig vagy álljunk vissza tápszerre?Amit megfigyeltem hogy az én tejem teteje ha lefejem áll rajta a zsír az övén pedig nem.
2010. dec. 30. 08:05
 1/5 A kérdező kommentje:
4 hónaposak vagyunk ezt elfelejtettem leírni.
2010. dec. 30. 08:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Be van vizsgalva a tej, vagy csak megallapodtatok hogy hozzatok mindenfele vizsgalat nelkul?

Te ismered az anyukat, de nem lehet, hogy esetleg higitja vizzel?

Ha ez kizart, akkor az o babaja hogy hizik?

Esetleg meg azt tudom elkepzelni, hogy nagyreszt az elotejet feji nektek, azt kuldi, az o babajanak pedig marad a zsirosabb. Bar ha ez mennyisegre sok, akkor nem valoszinu, mert az elotej nem olyan rengeteg...

Mennyisegre mennyit iszik a babad?

150 ml megvan kilonkent naponta?

Ha nincs, akkor az a gond.

Gyermekorvos velemenyet kernem ki a helyedben, ha meg pici a baba, akkor hiznia kellene minden heten. Ha nem hizna a kapott tejtol, akkor en bizony inkabb potolnam tapszerrel. Mindegy, hogy nem a sajat tejed, ha minden rendben van vele es eleget eszik, akkor arrol is hiznia kellene.

2010. dec. 30. 08:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy hét nem mérce!Három négy hét már igen.Az igaz hogy a tej a gyerek igényét fogja kielégíteni összetételében(mármint a sajátját),de ha a tiéd éhes lenne sírna,vagy nyugtalan lenne.Szerintem még várj egy két hetet.
2010. dec. 30. 10:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Nincs bevizsgálva a tej de tuti hogy nem hígítja mert nagyon jó ismerős.Az előző hónapban voltunk tanácsadáson akkor majdnem egy kg hízott és minden nap is mértük itthon nem volt semmi gond.Mindig hízott 20-30-40 gr at.Viszont egy hete stagnál sőt még fogyott is 30 gr-ot.Még egy pár napig próbáljuk ha nem hízik visszaállunk tápszerre mert amúgy is pici súllyal született 2480-al aztán a kórházban minden ok volt mikor viszont hazajöttünk 2 hétig alig hízott aztán minden helyreállt mikor tápszert kapott végül sikerült tejet szereznem egy anyukától akkor is minden ok de most ettől a tejcitől nem akar hízni.Amit még ma észrevettem hogy az én tejem tetején úszik a zsír míg az övén nem ez hogy lehet?Lehet hogy ez a baj hogy nem elég zsíros a teje?Egyébként beszéltem a védőnővel azt mondta elég hígnak néz ki a teje lehet tényleg az a gond de még kicsit várjunk.Amúgy a babánk nyugodt semmi gond nincs vele nem sírósabb, bár talán picit hamarabb megéhezik mint eddig, de az hallottam hogy az anyatej hamarabb kiürül mint a tápszer.
2010. dec. 30. 10:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam hogy mindig kis étkű volt egyébként.Most 4700 gr és egy evésre 100-120 közt eszik na de nem minden baba egyforma neki úgy látszik ennyire van szüksége.
2010. dec. 30. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!