Jártatok úgy, hogy a baba egyáltalán nem akarsz szopizni? Mellretételnél nem akarja bekapni a mellett és nem akar szívni, nem csinál semmit?
Bocsi, a kérdés kicsit hipotetikus!
Első babámmal nehezen indult a szoptatás. A kórházban az első 2 nap egyszerűen nem akarsz szopizni, csak nézett rám és én teljesen kétségbeestem. Tej az volt rögtön, szülés után már folydogált a sárgás cucc, így lett volna mit enni.
A 3. napon sikerült ráerőltetni a cicire és akkor egyszercsak elkezdte szívni. Végül sikerült a szoptatás.
Most várom a 2. babát és rémálmaim vannak azzal kapcsolatban, hogy mi van, ha mégsem indul be a szopi. Tehát, hogy van tejem, de utána egyáltalán nem akar majd enni belőle. Még emlékszem arra a borzasztó érzésre a kórházban :(
Van egy olyan tippem, hogy jól megtömték bent a kis pocakját mindig, mielőtt megkaptad... Neadj isten még cumit is kapott. :(
Bocsánat, ha csúnyán hangzik, de egyáltalán nem normális, ha egy újszülött nem AKAR szopni. Egy bármilyen (egészséges, érett vagy akár koraszülött) baba muszáj, hogy akarjon szopni, mert ez egy feltétlen reflex. (Ha semmiképp nem TUD, az más kérdés, akkor valamilyen rendellenességre kell gondolni. Nálunk is ez volt.)
Szóval olyat nem nagyon tudok elképzelni, hogy egy baba nem akar szopni - max. akkor (de akkor nagyon!), ha nem éhes, mert... De általában még ilyenkor is bennük van a cumizhatnék. Szóval számomra ez elég fura...
(Nem bántásnak írom ám, csak elgondolkodtam!)
A szopási sztrájk, amiről az utóbbi két esetben szerintem szó van, egy "másik történet". Erre vannak is hatékony praktikák.
Számomra az a fura, hogy egy baba rögtön a születése után sem akar szopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!