Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vett valaki anyatejet? Főleg...

Vett valaki anyatejet? Főleg az érdekel mennyi az ára!

Figyelt kérdés
a gyüjtőben tudom hogy 1800ft/liter-ért veszik be de nekem most a védőnőm szervezett egy kismamát a közelben aki azt mondja "amennyit gondolok" annyit adok érte...szeretnék korrekt lenni!
2010. dec. 15. 13:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is akartam tejadó lenni. A védőnő szervezett nekem anyukát, akinek szüksége volt rá. De ő is kérte a vizsgálatokat! HIV, hepatitisz-teszt, székletvizsgálat, meg tüdőszűrő kellett. Na, mire elintéztem elapadt a tejem, a saját babámnak is alig maradt. Árról nem beszéltünk.
2010. dec. 15. 17:55
 12/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a figyelmeztetést ápolónő vagyok és a másik kismama szintén így eléggé körültekintőek vagyunk de ha nem is lennénk emiatt a szűrések is meg vannak még az is ami nem kötelező tejadóknak...leginkább a 15.31-es válaszolónak köszönöm mert még ő volt aki leginkább a kérdésre válaszolt!én is így gondoltam hogy nem szeretném a munkáját és az erőfeszítését "alúlfizetni" csak hát nem vet fel a pénz mint írtam eügy-ben dolgozok...

amúgy valóban veszélyes és nem vállalnám be ellenőrizetlen helyről és másnak sem ajánlom!

de azt is tudni kell hogy a gyüjtőből érkező tej pasztőrözve van így az értékes immunanyagok szinte teljesen elpusztulnak belőle!de tény hogy az ingyenes!

2010. dec. 15. 18:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyatejet "venni" úgy lehet a legkönnyebben, hogy a gyermekorvos receptre felírja a babának. Mivel kiírja, a tb fizeti az anyatej árát a tejadó anyának. 1800 ft/liter. Ezzel el kell számolni mindkét félnek minden hónapban a védőnőnél. Mi így kaptuk a lányom 6 hónapos koráig.
2010. dec. 15. 21:31
 14/17 A kérdező kommentje:
kérem csak az válaszoljon aki a kérdésre tudja a választ!az érdekel mennyiért lehet vásárolni!
2010. dec. 15. 22:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha ad tejet a gyűjtőállomásnak is, akkor 1.800 Ft/l lenne a korrekt, különben kiesik neki az a pénz azzal, hogy neked adja a tejet. Ha nem tejadó, akkor 1000-1200 Ft/l. Azért ennyi, mert saját kisbabán kívül tejet adni sok idő és energia, és a fejéssel töltött időt a kisbabájától veszi el. Lehet, hogy napjában többször is kell fejnie ehhez. Szerintem ezeket mérlegeld, mikor eldöntöd az árat!
2010. dec. 16. 10:44
 16/17 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján én is gonosz anya vagyok, mert én is a védőnőn keresztül segítettem más anyukának, adtam anyatejet. Az első gyermeknél jelképes összegért adtam, 500 Ft/liter áron. Nem is tudom, olyan 15 litert adtam el.

A második gyermeknél már nem érdekelt a pénz, csak az, hogy vigyék el a tejet, annyi volt. Ingyen adtam, legalább 50 litert vittek el tőlem, ha nem többet.

Egyébként elég változó árakról hallottam, van, aki 1800-ért, van, aki 1000-ért adta a tejet. Szerintem ez megegyezés kérdése. Most már úgy gondolom, hogy illik valamennyit fizetni, mivel igen fáradtságos munka a tej lefejése.

2010. dec. 16. 16:56
 17/17 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek! igen én is így gondolom hogy fáradtságos munka és időigényes is!

most az lett a megoldás hogy bérel autómata "ipari":-)szívót ami gyorsabb és így neki is több ideje jut a babájára és ennek a bérlését kifizetem

ezen kívül írom hogy mennyi tejcsit kapunk és ha különbözik az összeg akkor majd kipótolom

nem szeretném megrövidíteni hisz ez olyan nagy dolog az én kisbabám számára hogy ki se fejezhető pénzben...de azért igyekszem :-)

2010. dec. 17. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!