Vett valaki anyatejet? Főleg az érdekel mennyi az ára!
Ha nem a hivatalos úton,a begyűjtőn keresztül rendezed, akkor légy nagyon óvatos! A hivatalos úton leadott tejnél ellenőrzik anyukát, nincs-e valami komoly fertőző betegsége (HIV, stb.), csak orvosi igazolással adhat tejet.
HA pénzt adsz érte, akkor kérjél erről igazolást, hiszen fizetsz valmaiért, azért jogod van ellenőrizni is...
Szerintem jobban jársz ha nem veszel tőle anyatejet. Sosem tudhatod hogy milyen betegsége van ha nincs kivizsgálva.
Én biztos nem venném tőle. Ráadásul így nagyon drága. Valahogy próbáljatok legálisan intézkedni, így nem neked kell kifizetni a tej árát. Védőnő szervezte???? Nem semmi. A védőnő nem is csinálhatna ilyet.
Anyumnak se volt semmi tünete, mégis kiderült, hogy Hepatitis_b pozitív. :-( Nem bevizsgált anyukától nem javaslom én sem, hogy tejet vegyél.
Ha bevizsgáltatja magát, akkor viszont akár háztól-házig rendszerben is lehet tejadó. Én is így csinálom.
A védőnők az ilyenben is szoktak segíteni, miért lenne ez baj?
A bevizsgált tejet elsősorban koraszülöttek, kis súllyal született babák, kórházi étkezésre adják. Nyilván ha ezek közé esne a kérdező, akkor a védőnő nem egy anyukától, hanem az anyatejgyűjtő állomástól szerezné a tejet.
Kedves kérdező!
A védőnőd biztos segít, hogy csináltassátok meg azokat a vizsgálatokat, amik egy anyatejleadónak kell. Ha megvannak a leletek csak akkor vegyél tőle tejet. Én azt tartanám korrektnek, hogy ha nem is az 1800Ft/l árat, de közel annyit fizetnél érte. Soha ne felejtsd el, azért a tejért neki mennyi melója van, neked pedig milyen sokat jelent, hogy anyatejjel táplálhatod a gyermekedet.
Üdv:
Egy korábbi anyatejleadó
Akkor pontosan leírom, hogy mik kellenek:
- 1 éven belüli tüdőszűrő lelet
- székletvizsgálat (háziorvossal meg lehet csináltatni)
- wa vizsgálat (ezt megcsinálták még a terhessége alatt, a védőnőnél is megvan ennek az eredménye)
- hiv ellenanyag szűrés (most már ingyenesen csinálják a gyáli úton található epidemiológiai központban)
- bőrvizsgálat (ha van valami elváltozás, szakorvos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!