Bimbóvédőt használtok szoptatáshoz? Jobb vele szoptatni?
Nekem sajnos használnom kell, mert a kisfiam koraszülött. Szülés után inkubátorba került és 4 napig üvegből etették, nem szoptathattam. A bimbóm is befelé fordul, tehát kell.
Na most tapasztalataim szerint téves a megnevezése, mert a használata mellett is ugyanúgy kisebesedett a cicim, mintha nem használtam volt.
Ha mindenképpen venned kell és az Avent-et ajánlom, mert pillangó alakú és így a baba orra és álla hozzáér a cicidhez, tehát a kontaktus megvan. Én ezt használom és szeretem, de csodát ne várj tőle.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ez azoknak van, akiknek olyan a mellbimbójuk, hogy valami miatt nem tudnak rendesen szoptatni. Úgyhogy tényleg téves az elnevezés. A kórházba viszont a 2. gyereket szülő anyukák már ezzel érkeztek, mondván, hogy akkor nem fog fájni a mellbimbód. Mivel az elején nekem is nagyon fájt, ezért én is vettem. Otthon az 1. egy hetet folyamatosan végigordította a gyerek. Aztán a védőnő letolt, és azt mondta, hogy a bimbóvédővel nem tud rendesen szopni, és a tejem is el fog apadni. (Mondjuk a kórházi szobatársam azt is elmondta, hogy az első gyerekét csak 3 hónapig tudta szoptatni.) Ennek ellenére nem hittem a védőnőnek, és folytattam így a szoptatást. Végül kölcsönöztünk egy babamérleget, és kiderült, hogy sajnos igaza volt, mert alig evett 60 gr-ot, 45 perc alatt. Bimbóvédő nélkül meg 20 perc alatt 120-at. Úgyhogy én eldobtam. Eleinte rossz volt, de 2 hét alatt megszoktam.
Szerintem, ha nincs semmi probléma a mellbimbóddal, inkább ne használd. A szoptatási tanácsadók sem javasolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!