Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szoptatás előtt, illetve...

A szoptatás előtt, illetve után hogyan kell ápolni a mellet (pl. krémezés, szappanos, vizes lemosás)? Szükséges-e egyáltalán bármit használni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 20. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szopizás előtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tőle!
2009. jan. 20. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig melegvízzel mostam le előtte, az be is indította a tejtermelést rögtön. Hideggel ne mosd le. Régen a bórvizet használták, ma is javasolják páran, de az nem szükséges. És van olyan anya is, aki azt állítja, hogy a tej fertőtlenít is és nem kell lemosni szoptatás előtt. Szoptatás előtt tehát elég egy tiszta melegvizes lemosás és tiszta (csak a melled törlöd benne) törölköző.

Szoptatás után nem szükséges a lemosás, amennyiben kisebesedik a mellbimbód, saját anyatejedet csepegtetve rá meggyógyíthatod, de használhatsz bepanthent vagy garmastant is sebes mellbimbóra, előbbit nem szökséges szoptatás előtt lemosni, de javallott.

:)

tehát gyakorlatilag csak melegvizes lemosás szopi előtt :)

2009. jan. 20. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 évig szoptattam, és mindig bórvizzel mostam le.1 üveg elég volt, és nem drága.(Néhány 100ft)Csak le kell vele törölgetni.A lányomnak soha semmilyen szájproblémája nem volt.Se afta, se penész!Szopi után nem mostam le, mindig előtte!
2009. jan. 20. 21:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. jan. 20. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

a garmasztan kremen van, nem tudom mi igaz belole, hogyha szuksege van a mellednek apolasra, akkor kend be egy kis kremmel, és tegyel ra gezt, az segit.

szerintem a tej meg a kisbaba nyala is termeszetes, es sokat segit, kis meleg vizes pelussal is le lehet torolni.

szerintem ha nincs panaszod, akkor nem igenyel semmi extrat

2009. jan. 20. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
az én babóm 3 hónapos és anyatejen kívül semmivel nem ápolom a mellem. Amikor kirepedezett az elején,akkor is a tejcsi segített. Nem zuhanyoztatom fürdésnél sokáig a mellemet,mert attól felázik és könnyebben kisebesedik. szájpenésztől ne félj,mert azt herpesz vírus vagy anyai hüvelygomba okozza. (neten utána tudsz nézni,rengeteg cikk van róla). és a szoptatással kapcsolatban javaslom a www.lll.hu oldalt,nagyon hasznos!
2009. jan. 20. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!