A szoptatás előtt, illetve után hogyan kell ápolni a mellet (pl. krémezés, szappanos, vizes lemosás)? Szükséges-e egyáltalán bármit használni?
Én mindig melegvízzel mostam le előtte, az be is indította a tejtermelést rögtön. Hideggel ne mosd le. Régen a bórvizet használták, ma is javasolják páran, de az nem szükséges. És van olyan anya is, aki azt állítja, hogy a tej fertőtlenít is és nem kell lemosni szoptatás előtt. Szoptatás előtt tehát elég egy tiszta melegvizes lemosás és tiszta (csak a melled törlöd benne) törölköző.
Szoptatás után nem szükséges a lemosás, amennyiben kisebesedik a mellbimbód, saját anyatejedet csepegtetve rá meggyógyíthatod, de használhatsz bepanthent vagy garmastant is sebes mellbimbóra, előbbit nem szökséges szoptatás előtt lemosni, de javallott.
:)
tehát gyakorlatilag csak melegvizes lemosás szopi előtt :)
a garmasztan kremen van, nem tudom mi igaz belole, hogyha szuksege van a mellednek apolasra, akkor kend be egy kis kremmel, és tegyel ra gezt, az segit.
szerintem a tej meg a kisbaba nyala is termeszetes, es sokat segit, kis meleg vizes pelussal is le lehet torolni.
szerintem ha nincs panaszod, akkor nem igenyel semmi extrat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!