Baj, hogy még ennyi idősen is aktívan szopizik?
Nekem csak amiatt tűnik "bajnak", mert én nem tudtam szoptatni és így nem tudom, hogy mennyi idősen ajánlott leszoktatni.
(Mindenesetre irigyellek, de semmiképpen nem rosszindulatból.)
De gondolom, ha téged már úgymond zavar vagy elérkezettnek látod az időt leszokni, akkor csökkentheted. Egyik ismerősöm a 19 hónapos lányát szoptatja és nem is akarja abbahagyni még sokáig.
Èn a lányomat 14 hósan leszoktatam éjjel,este peid magától nem kérte rá 2 hétre.Ha neked nem baj,nekünk miért lenne.Szerintem azért sok.....
minnél késöbb fog "leválni"annál nehezebb lesz.
A lányomat 14 hónaposan az éjszakák miatt szoktattam le.Már bírhatatlan volt.Menden éjjel 6x 7x ébredt.Cicizni akakrt.De csak kicsi cumi helyett és kész.Èn bekészítettem üvegbe vizet.A lányom sem cumizott é süvegezett.Gondoltam ha szomjas úgy is inni fog.3 éjjel ment a cirkusz.De vissza aludt 1 hét múlva nem is kereste......
A fiam most detto.Minden éjjel 5x ébred.CSak cicivel alszik vissza.Már nagyon fáradt vagyok.Ö most 9 hónapos.Még várok 1-2 hónapot és öt is leszoktatom ha addíg nem lesz változás.
Én lassan 3 éve szoptatok, igaz, az éjszakázás nálunk csak 11 hónapig ment.
Én mindenképp a folytatásra bíztatlak! De ha kezd már egy kicsit sok lenni, nyugodtan elkezdheted visszavenni a szopikat. De! Amire szerintem mindenképp figyelj: csak lassan és fokozatosan! Nem hinném, hogy túl jót tenne, ha hirtelen teljesen megszűntetnéd az éjjeli szopikat, még akkor se, ha utána esetleg pár hét alatt magától is teljesen abbahagyná.. Én inkább a kölcsönös egyezkedés híve vagyok. Egy kicsit visszaveszek, a többit engedem. Ha ez megfelel, akkor így megy tovább egy darabig, aztán megint lecsippentek egy kicsit, stb. (De mindig csak olyat és akkorát érdemes változtatni, ami a gyerkőcnek is megfelel.) Igaz, ezzel még jócskán el lehet húzni a szopis időszakot, viszont biztosan kíméletesebb ez a fajta leszokás, mint a hipphopp. Ha így csinálod, jó eséllyel nem neked kell majd őt leszoktatnod a szopiról, hanem ő maga fog leszokni, amikor ideje lesz. Te csak egy kicsit besegítesz neki ilyen módon.
Nálunk így működött (igaz, a lányom hajlandó is volt ebben együttműködni) és semmi fennakadásunk nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!