Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért szopik újra 3 óránként...

Miért szopik újra 3 óránként éjszaka az 5 és fél hós babám?

Figyelt kérdés

Eddig átaludta az éjszakákat.Aztán kinőtt a foga, mindig nyöszörgött tőle. Most viszont semmi baja (úgy tűnik), tök éhes, vizet el sem fogad..

Mitől lehet?

Lest még olyan, hogy aludni fog (18 éves kora előtt?? :)

2010. dec. 9. 13:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Ha éhes éjszaka, akkor valószínüleg kevés neki, amit nappal eszik. Szoptasd gyakrabban, ha még várnál a hozzátáplálással. A gyakori szoptatástól remélhetőleg megnő a tej mennyisége. Egyébként éppen azért kell elkezdeni a hozzátáplálást 6 hónapos korban legkésőbb, mert akkor az anyatej már nem fedezi a kicsi energiaigényét.
2010. dec. 9. 13:22
 2/12 anonim ***** válasza:

Lehet reménykedni. :o)

Három óránként 5 hónaposan nem is olyan sok.

Az enyém 15 hónapos, és nem alszik dettó, pedig ő már nem éhes...

Különben nagyon különböznek a gyerekek. A nagyobbik lányom 6 hetes kora óta alszik éjjel, most 3 éves.

A pici meg nem, bármit csinálok (szoptatni már éjjel nem akarom...)

2010. dec. 9. 13:23
 3/12 anonim ***** válasza:

a fiam 9 hónapos.5 hónapja éjjelente 5x 6x ébred.Csak cicivel alszik vissza.Már kész vagyok.A lányom 14 hós korától alussza át az éjjeleket.majd meglátjuk ...

A fiam eleget eszik nappal,este is.Ö nem éhségböl kel.Bántja´k a fogai is.Meg hát...Nem tudom.

2010. dec. 9. 13:29
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Első vagyok, tapasztalatom szerint az ördögi kör úgy kezdődik, hogy a baba felkel, mert jön a foga vagy éhes, vagy mindkettő. Az anya szoptat, mert attól visszaalszik és bízik benne, hogy elmúlik, de az okot nem oldja meg. A baba pedig hozzászokik, hogy éjszaka is jár neki egy kis szopi. Egy 4-6 hónapos babának elég pár alkalom is, hogy hozzászokjon valamihez. Ezért lenne fontos az éjszakai ébredések okait minnél hamarabb kideríteni és kiküszöbölni. Ha egy baba 2-3 hónaposan át tudta aludni az éjszakát, akkor később is képes rá, a rendszeres ébredésnek ilyenkor a rossz szokás az oka.
2010. dec. 9. 13:44
 5/12 anonim ***** válasza:

Lehet növekedési ugrás is.

[link]

2010. dec. 9. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Isten hozott a klubban! :-)

Az én fiam is átaludta az éjszakát 5 hónapos koráig (most 9 hónapos), azóta éjjel minimum egyszer, de akár háromszor is megébred. Enni kér, aztán visszaalszik. A különbség kettőnk között az, hogy engem ez nem zavar. Elfogadom, hogy a csecsemő nem felnőtt, és életkori sajátossága, hogy MÉG nem képes átaludni az éjszakát. Épp tegnap éjjel beszélgettük a férjemmel, hogy milyen örömmel kelünk hozzá éjjelente, hogy bosszúság helyett ez mennyi örömöt tud adni nekünk, és hogy hiányozni fog, amikor már nagyobb lesz és nem kell kelni hozzá. :-)

[link]

2010. dec. 9. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Drága 13:44!

Nem bántásból írom, de szerintem Neked csak jó alvó babáid vannak.

Nekem van ilyen is, olyan is, pedig nem szoktattam őket máshogy...

2010. dec. 9. 14:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem születtek jó alvónak a gyerekeim. A cikkel viszont egyetértek. Vannak nehéz idõszzakok az alvással kapcsolatban, mint a 6-9 hónapos kor és másfél-2 év közötti kor. Ilyenkor fontos, hogy ne alakitsunk ki rossz szokásokat. A szokások persze attól lesznek rosszak, ha zavarnak minket. Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy egy szokás hosszú távon nem okoz-e probblémát. Sok olyan felnõtt van, aki csak tv mellett tud aludni és folyton felriad vagy minden éjjel felkel enni. Õk biztosan nem pihenik ki magukat éjjel.

Az elsõ babámmal én is sokat bénáztam. Ma már nagyon jó alvó. A második ovodás, minden 2.-3. éjjel felkel pisilni, de a visszalvással nincs gond. A harmadik 2 éves, õ is felkel éjjelente és átjön hozzánk, de nem kér inni, enni, semmit, máris alszik tovább. A legkissebb 7 hónapos, este 7- tõl 5-ig alszik, akkor eszik és alszik tovább reggel 7-ig. Még nincs foga, úgyhogy várom a fejleményeket. :) Száz szónak is egy a vége, a gyerekek felébrednek éjszaka, ez nem kérdés, a lényeg az, hogy minnél kevesebb hû-hóval vissza is tudjanak aludni, hogy kipihenhessék magukat. Szép álmokat! :-)

2010. dec. 10. 05:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Egyet értek veled utolsó.Már írtam 1x.

Lényeg tényleg az,hogy a baba minél hamarabb visszaaludjon.Nekem a fiam cicizik kicsit és már alszik is.Nem tudok vele mit csinálni.Èn is seretném ha nem kelne fel éjjel.Jönnek a fogai nagyon kínozzák öt.Ráadásul szegény ekcémás lett.Attól is ébredt.Hát majd fog ö is aludni 1x mint a lányom.

2010. dec. 10. 07:41
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Tisztázni szeretnék én is valamit egy-két Anyukának(akik, tudom, nem bántásból írták):

- Imádom, hogy babám van..

- Imádom, hogy kelhetek hozzá, mert imádom, hogy van.

De attól még nem érzem magam rossz anyának(bár sokszor lelkiismeretfurdalásom van), hogy éjjel jobban szeretném, ha aludna a család.

Alig állok már a lábamon az éjszakázások miatt, mosott rongynak érzem magam reggelente, az arcom darabokban van, egy kiló sminkkel kell eltüntetnem..

Egyszerűen fáradt vagyok.

Napközben nem tudok semmit pihenni, mert sokat játszunk, meg persze a házimunka.

No, nem panaszkodom, mert tudom, hogy ez ilyen..

csak aludni szeretnék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! egy huzamban akár 5 órát...hmmmmm vagy 6-ot..Úgy kelek éjjel a babámhoz, hogy majd össze csuklik a lábam. Napközben pedig a kávé tart életben. Ja, és miután visszafektetem a babát, el kezdek agyalni..és nem tudok rosszul aludni.

Megértitek?

2010. dec. 10. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!