Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor adjátok oda a lefejt tejet?

Mikor adjátok oda a lefejt tejet?

Figyelt kérdés

Nemsokára szülök és vannak dolgok a szoptatással kapcsiban amik még nem tiszták.

Megszoptatom a babot utána fejek, és azt a tejet hogyan és mikor kell odaadni neki?Cumisüveből nem akarom.

2010. dec. 7. 19:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fejni több okból is lehet. Először is akkor kell, ha a mellet a baba nem ürítette k, ez főleg az első időszakban következhet be. Másodszor akkor lehet fejni, ha szaporítani szeretnéd a tejmennyiséget, ilyenkor is szopatás után célszerű fejni.

A lefejt tej elméletileg felesleg, mert a baba megetetése után lefejt tejre a babának nincs szüksége.

Sokan fejnek még, hogy a fagyasztóba legyen vésztartalék, de sok baba a felengedett anyatejet nm eszi már meg.

2010. dec. 7. 19:57
 2/6 anonim ***** válasza:

AHogy elöttem írták.

lehet egyáltalán nem kell fejned. ha valakinek jól be áll a zsoptatás akkor nem kell fejni.

unokatesóm babája nem volt hajlandó szopni így 9 hónapig fejte, de mindenki más okból fej. azért hogy legyen a fagyasztóba felesleges, ha az elején tudod szoptatni akkor ki fog tartani végig.

2010. dec. 7. 20:15
 3/6 A kérdező kommentje:
De én olvastam olyat is hogy mindig minden szopás után lekell még fejni a mellet.Akkor mégsem kell?
2010. dec. 7. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem "kell" fejni. Csak lehet, ha akarsz, illetve ha szükséges. Elavult szemlélet, hogy minden szopi után muszáj, kötelező fejni.

Fejni akkor érdemes, ha

1) tejet szeretnél szaporítani

2) több van, mint szükséges, és feszíti a melledet

3) mellgyulladásod van, és muszáj kiüríteni a tejcsatornákat

4) a babád nem hajlandó/nem tud szopizni

Egyébként az az ideális, ha egyáltalán nem fejsz, viszont mindig adod a babádnak a cicit, amikor kéri. Így pontosan annyi tejed fog termelődni, amennyi a babádnak kell, se több, se kevesebb. Ezt hívják igény szerinti szoptatásnak. A tej mennyisége az első hetekben feltűnően bőséges is lehet, később viszont beáll a szükséges mennyiségre.

2010. dec. 7. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:

21.10 - tökéletesen összefoglalta a lényeget!

én anno csak azért fejtem, hogy amikor majd elkezdem a hozzátpálálást, akkor a pépeket, püréket anyatejjel tudjam elkészíteni! (az én lányom pl. el sem fogadta a lefejt tejet, így ő valójában soha nem használt cumisüveget sem, azt sem tudta, mi az)

2010. dec. 7. 21:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem nappal nincs annyi tejem, hogy elég legyen a babónak.

Ő éjjel nem igényli a kaját, így éjjel lefejem(22h, 01h, 04h), és azt másnap pótlásnak használom nap közben a szopi kiegészítésére.

Én is fejek minden szopi után, hátha több termelődik, de sajnos hiába...épp hogy elég neki..:-(

Kívánom, hogy neked legyen annyi tejcsid, hogy ne szorulj ilyesmire.:-)

Ha nekem annyi lenne, akkor betenném a mélybe, vagy ha tényleg olyan sok, akkor lehet anyatejleadó is!

Minden jót!

2010. dec. 7. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!