Az miért van, hogy a 2,5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?
Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed!
Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védőnőtől kéne megkérdezni!
Az anyatejet a baba pocakja kb. egy óra alatt megemészti. A tápszer sokkal nehezebben emészthető, ezért nem éhes tőle, de ez nem indok arra, hogy tápszerezd!
Egy két és fél hetes baba még nagyon pici, teljesen normális, ha szinte non-stop cicizni akar. Megéri ilyenkor (is) igény szerint szoptatni, mert egyrészt ezzel tutira biztosítod az elegendő tejtermelést, másrészt nem csak a pocija lesz tele, hanem a lelkének is jót teszel. Nemrég még a pocakodban volt, nagyon új neki itt kinn a világ és teljesen természetes, ha csak anya karjában/cicijén jó. Ne aggódj, szépen le fog erről szokni, magától fog egyre hosszabb időt várni két szopi között, de ez még nem lesz rögtön. És ha teheted, ne adj neki cumisüvegből, azzal leszoktatod a szopizásról. Tedd mellre, ha éhes, ha nyűgös, ha sír. Hidd el, ennél jobbat nem tehetsz vele. És ne hidd, hogy csak az éhségtől sír: te kellesz neki, ami ebben a korban teljesen normális. Mindkét babám ilyen volt és mindkettő teljesen magától állt be egy rendszerre, amikor eljött az ideje.
Ajánlom figyelmedbe www.lll.hu-t, itt minden, a szopival kapcsolatos kérdésedre választ kapsz.
Kitartás, el fog maradni ez a sok sírás, ne félj! Minden jót nektek, üdv: egy kétéves és egy négyhónapos baba anyukája
Előző vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tűri, hogy szopizik a kicsi.
Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
köszi a válaszokat!
Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az első 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tűnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegből. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tőle...
Egyetértek az előzőekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is!
Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhető, ha hordozókendőben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne.
Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegből.
Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (először zsírosabb aztán..) Szerintem ha előre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!