2 honapos anyatejes a babám. De talán kevés a tejem és potolni akarom tápszerrel. Akik tápszerrel kiegészitettek, az anyatej mellett, azok mennyit és milyen idöközönként adták?
Hát sajnos nekem az elejétől kell tápszert is adnom, hiába fejtem minden szopi után, egyre kevesebb jött ki. Nekünk már régóta több a tápszer, mint a tejcsi, de összesítve le tudom írni. Mindig szopival kezdünk, hogy ne szokja meg a kényelmes cumisüvegezést. Változó, 30-60ml szopi, majd 120ml tápi. De olyan 6 kg körül van. Nagy baba volt. Remélem tudtam segíteni.
Ha csak most veszed észre, hogy kevesebb a tejed, akkor szerintem először csak 30 ml csinálj, és ha még kér, akkor még 30at.
Miből gondolod, hogy kevés a tej?
Ha elkezded tápszerrel pótolni, akkor csak csökkenni fog.
Először próbáld növelni a tej mennyiségét, és ha még úgy sem elég akkor pótold.Növelni tudod, ha gyakrabban teszed mellre (igény szerint, amikor kéri), akár 20x is egy nap.Homeopátia és teák is segíthetnek.Kb 1 hét alatt szokott rendeződni a kereslet-kínálat.Ha mindent megtettél és mégsem elég, akkor is mindig! csak szoptatás után adj tápszert (éjjel is).Figyeld meg, hogy a nap melyik szakában éhesebb a babád és akkor pótolhatod.30-60ml csinálj meg és ha még éhes marad adj neki.Ha nem kéri, akkor elég volt a tejci.Ha tápszert adsz neki, utánna már nehéz visszahozni a tej mennyiségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!