Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rossz anya vagyok ha elapaszto...

Rossz anya vagyok ha elapasztom a tejem? Kérlek olvassátok el a történetem, mielőtt tanácsot adtok.

Figyelt kérdés

Nehezen jutottam el erre a szintre, de sajnos már 3 napja ezen morfondírozom, mert olyan őrült fájdalmaim vannak... A szoptatásra nagyon készültem, beszereztem szopipárnát, esetleges problémákra bimbóvédőt, garmastan, avent kence, csodajó mellszívót... aztán vártam a tejbelövellést... hát nem jött, de lelkesen cicire tettem a babám... jelzem, szakszerűen... mert minden szakirodalmat elolvastam hozzá (csecsemőosztályos nővér is megnézte, hogy jól van-e), váltott mell, először csak 5-5 perc stb., majd növelve. Aztán 1 hét elteltével lett tejem és addig kihúztuk a picivel, majd utána elkezdődtek a tejcsatornaelzáródások (iszonyú fájdalmas csomók, egyszerre akár 15-öt is ki tudtam tapintani, kemény mellek és mérhetetlen fájdalom levertséggel párosulva). Ez 1 nap elmúlik, majd visszatér a következő napon a mell másik részén... Amikor nincs ilyen gond, mintha kecseréltek volna minket... a babát, engem és az apukát is... Minden trükköt kipróbáltunk már... álla a babának a csomó felé, négykézláb szopi, bölcső, futballista tartás, fejés géppel, kézzel, meleg fürdő, borogatások, lecitin kapszula.... sőt védőnéni és 2 szoptatási tanácsadó is aranyosan segített... megállípították, hogy a baba tökéletesen szopik és van tejleadó reflex meg minden). Én bőszen szoptattam rendületlen... egy szopi nálunk 1 óra is van és 2 óránként cicire teszem... és olykor mértem mennyit szopik... tényleg nem szopja ki fél óra alatt. Amúgy mivel mindenki mondta, hogy csak az anyatejes babának jó, ezért hát 6 hétig nem kapott pótlást. Folyton sírt, éhesnek tűnt és fogyott... de a tápszer ugye bűnös dolog. Aztán nem bírtam.. adtam neki szopi után... és lássatok csodát... boldogan aludt, folyamatosan 3 órát és másnaptól mosolygós babám volt... Na, de a helyzet nem sokat változott mellileg. Állítólag nagyon szűkek lehetnek a tejcsatornáim, talán ez okozza a problémát. Hiába próbáltam növelni a tejem, kapszula, homeobogyó, tea, a baj az volt, h ugyan nőtt volna a tej, de sajna ahogy bevettem, a csomósodás még jobban nőtt és hiában növelte volna a tejmennyiséget... sajna nem tudott kijönni.:( Szóval most már elég nagy a baba, és folyamatos foglalkozásra vágyik, vagy hordozásra, én meg csinálom könnyes szemmel, mert úgy fáj a mellem... Szopni a gyulladástól van hogy nem hajlandó ha nagyon éhes, ilyenkor előtte 3 korty tápit kap, utána szopik, de ha lassan érek vissza a cumimelegítőtől a babáig, akkor jaj... mert már megint nem hajlandó szopizni. Egyébként szopi után kapja meg a tápi 90 százalékát.. Ha itt van a férjem, kivitelezhető, h ő ugrik a cumimelegítőhöz, különben ez is nehezen megy. A forró zuhany, közbe masszírozás, utána extrém helyzetekben szoptatás meg örült sok idő, megőrül közben a porontyom és nem értékeli már a sok különböző helyzetű szoptatást sem...) A védőnéni tanácsára bevettem egyszer fél algopyrint, ami igaz jó volt, de hát az átmegy az anyatejbe, nem akarom, hogy a baba kárára legyen... Szóval nem tudom mitévő legyek.

És mellette bennem van, hogy ugye amikor épp nincs mellbajom, a babám csodavidám, egész nap hancúruzunk, ringatom és minden jó.

De inkább szívok mint hogy emiatt legyen hülyébb vagy allergiás a gyerekem.

Persze anyósom, anyum és sógornőm is folyton stresszel engem, hogy nehogy lemerjek állni a táppal és szerintük hülyeség az is, hogy tápot adok... hát nekik mondjuk nem is volt ilyen problémájuk sosem...

Amúgy nem tudom hogy lehet apasztani a tejet szépen fokozatosan. Egyelőre 2 hete összvissz 40 grammot szopizik 2 mellből.... de ez nem csökken.

2010. dec. 6. 11:36
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

16.28-as

Hát elég brutál egy dokitok lehet. Valóban nem sokat hizott a babád eddig, akkor nem tudom mi a csodán obégat. Nálunk ha nem hizott volna két hóig akkor automatikusan tápot ajánlanának, ugyanis megvan a minimum amit a babának egy hónapban hiznia kell. Ne stresszeld magad rajta, és ha egyszer szükség van a tápira adj neki, nehogy a kicsi járjon rosszul egy agyas orvos végett!

2010. dec. 10. 15:29
 22/23 anonim ***** válasza:
Szio,én irtam a 10-10 perces szopit meg a tablettát.Nekem is igy volt hogy először apadni kezdett,és elég sokat kellett hozzápotolnom,90ml-t tápszert az 5 hetes babának,tehát nem sokat szivhatott ki a mellből.De ahogy elkezdett javulni a mellem,egyre többet szivott ki,most már 3 hónapos és még mindig csak 90et adok neki tápszerből,tehát a mellből mostmár jóval többet kisziv,mert ugy ilyenkor az igényük már olyan 150ml.Piros foltok voltak/vannak a melleden?
2010. dec. 11. 09:13
 23/23 A kérdező kommentje:
Amikor elkezd múlni a tejcsatornaelzáródás, akkor vannak piros foltok. De akkor már túl vagyok a nehezén. 10-10 perc óta egész jó a mellem, lekopogom...:D De változó, hogy mennyit tud kiszopizni, 30-tól 80-ig terjed. De általában 40 gramm. Egy utolsó esély adtam a dolognak, a szekrényben van a zsályatea...:) Kiváncsi vagyok ezzel a 10-10 perc módszerrel mennyi ideig fenntartható a szoptatás.
2010. dec. 13. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!