Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Keljek fel vagy ne? 6 hetes...

Keljek fel vagy ne? 6 hetes babám van és a következő a problémám.

Figyelt kérdés

Este újabban éjfél körül alszik el és általában reggel 7-8-ig alszik,illetve fel-felkel,de nem sír csak mozgolódik és nyűglődik egy kicsit aztán visszaalszik.

Anya szerint ilyenkor ne keljek fel hozzá,hogy szokja az éjszaka átalvását.

Nem baj ez még ilyen kicsi babánál?

Nem sír ilyenkor,csak egy kicsit nyöszörög.

Nem akarok kegyetlen lenni hozzá.

2010. dec. 4. 10:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha éhes lesz, ne félj, majd jelez:D Nem sok olyan szerencsés ember van, mint te, hogy ilyen gyorsan átalussza a babája az éjszakát. Ha napközben meg rendesen eszik, akkor nincs gond. Az enyém 3 hónapos kora óta aludja át az éjszakát. Olvastam már olyat, hogy valakinek az első éjszakától kezdve átalussza a babája az éjszakát. 10 óra hossza egyben alvás után szerintem vedd ki, és etesd meg. Ha ilyen sokáig aludna egyben.
2010. dec. 4. 10:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha ügyesen visszaalszik, és nem sír fel, ne menj oda. Te is megébredsz este, ahogy minden ember. Ez tök természetes. Tanulja csak a visszaaltatást :) Nagyon ügyes babád van, büszke lehetsz Rá :)
2010. dec. 4. 10:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne menj oda hozzá!Ha éhes úgyis jelez.Ne aggódj miatta.
2010. dec. 4. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Anya szerint ilyenkor ne keljek fel hozzá,hogy szokja az éjszaka átalvását."

Ez egy nagy marhaság. A babának nem kell "megszoknia" az éjszaka átalvását, pláne nem hathetes korban!!! Sőt, az éjszakai ébredés az ő korában élettani, természetes és hasznos is: 1) véd a bölcsőhalál ellen azáltal, hogy tagolja az éjszakát 2) az éjszakai szopi fokozza a tejtermelődést.

Te ismered a legjobban a babádat. Te tudod eldönteni, hogy enni kér a nyöszörgésével, vagy sem. Ha enni kér, én semmiképp nem tagadnám meg tőle a szopit csak azért, hogy "beidomítsam" az éjszaka áalvására.

[link]

[link]

[link]

2010. dec. 4. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én babám is így van, picit nyöszörög (szemét nem is nyitja ki), majd visszaalszik. Volt, hogy gyorsan rátettem cicire, mert biztos éhes...aztán persze aludt tovább mint a bunda. Úgyhogy én nem zaklatom őt, csak ha tényleg kinyitja a szemét, és emellett még nyöszörög is.

Persze nem kell rászoktatni, hogy egész éjjel aludjon, de vannak olyan babák, akik már hamar átalusszák az éjszakát. Nem értem miért lenne ez baj. Kicsi lányom nagyon szépen fejlődik, van elég tejem is, és nekem is 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát.

2010. dec. 4. 13:08
 6/8 xStefix ***** válasza:
100%

Arany középút. Ha egyértelműen jelez, akkor mindenképp reagálj rá megfelelően. De ha csak azért nyöszörög, mert épp az alvásszakaszok közötti átmenetben van (mélyből a felszínesbe), de gyorsan túljut rajta, akkor nem szükséges.

A legjobb tanácsom az, hogy hallgass az anyai ösztönödre és figyeld, hogyan jó a babádnak. Az ösztönünk nem csal - szeretetteli gondozással pedig nem lehet elkényeztetni senkit. ;)

2010. dec. 6. 00:09
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem ne kelj fel hozzá, egyértelműen jelzi, ha kellesz neki :) szerintem örülj, hogy pihenhetsz :) Nekem azt mondták, amint eléri a 4 kilót, nem kell azzal foglalkozni, hogy időben ébredjen az evés miatt, lehet hagyni aludni sokáig.
2010. dec. 6. 11:38
 8/8 anonim ***** válasza:
a linkek hasznosak és jók, egyetértek azzal, amit írnak a cikkekben, DE: a kérdező nem azt írta, hogy keservesen síró babájához felkeljen-e. Egy kis nyöszörgés és magától visszaalvás tök más kategória :)
2010. dec. 6. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!