Lehetséges? Egyik napról a másikra.
szinte alig van tejem..
2 hete nem hízott csak 10 grammot a babám, amúgy 5 hónapos 1 hetes, és 7260 gramm..
és mára, pedig ittam is direkt még szoptatós teát is..de semmi.
Nem akarom, hogy elapadjon...
Nagyon puha a mellem, üres, tiszta lapos..tudom, h nem ilyen, ha pici is van benne.
A babám elégedetlenkedik, és hallom, hogy nem is jön neki.
Már régóta nincs rengeteg tejem, de mindig volt annyi, ami neki elég volt.
Volt mindig egy leadó reflexem, és jött...
most az sincs..:/
Olvasd el ezeket, biztosan meg fog nyugtatni:
Egyébként nálunk is ez van/volt most, tegnap írtam ki egy kérdést ezzel kapcsolatban, de most már tudom, hogy a mensi miatt csökkent a tej, ráadásul a meglévő sem ízlett a babának és nem is hízott.
1: Neked újra mesi vagy hirtelen jött stressz?
2: Vagy épp beállt kereslet-kínálat egyensúly, ami miatt megszűnt a túltermelés és kisebb lett a mell? Ez teljesen normális jelenség, ami a pont elég tejet jelenti!
3: Babádnak súlyduplázás vagy fejlődési ugrás? Ezek után/alatt gyakran le szokott lassulni a gyarapodás. A hossza nem nőtt mostanában véletlenül? Nem kezdett el új dolgokat csinálni, új mozgásformákat gyakorolni, aktívan nézelődni? Ezek mind többletenergiát igényelnek, amik értelemszerűen a súlygyarapodástól veszik el a kalóriát, de ez teljesen normális!
4: A gyerek optimális fejlődését NEM EGYEDÜL A HÍZÁS JELZI!!! Ez eszméletlen fontos és alapvető infó, de kevés az anyuka (és a szakember), aki ezzel tisztában van... Soha ne csak a hízását figyeld, hanem az egész babát egy az egyben: általános állapotát fizikálisan, lelkileg és mentálisan is (hangulat, szokások, bőrállapot, pisis-kakis pelusok, testhő, érdeklődés, éberség stb.). Ha egyébként rendben van, jól érzi magát, nem látsz rajta szokatlant, akkor valószínűleg semmi baj sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!