Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatas alatt lehet szedni...

Szoptatas alatt lehet szedni fogamzasgatlot?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 10:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ha félsz,miért nem rakatsz fel spirált???
2010. nov. 30. 14:24
 12/20 anonim ***** válasza:
erdélyben Cerazettet irt fel az orvos. Bárhol kapható. egy doboz valamivel kevesebb mint 100 lej(de véltozó az ár, úgy tapasztaltam), 3 hónapra elég (28+28+28) nekem azt mondta a doki h megszakitás nélkül szedjem amig szoptatok.
2010. nov. 30. 14:53
 13/20 anonim ***** válasza:
mellékhatást nem tapasztaltam. 6 hetes kontroll óta szedem, ötödik hónap.
2010. nov. 30. 14:55
 14/20 xStefix ***** válasza:

Elképesztő, hogy ennyire nem féltek...

Nem bántásból írom, hanem meglepettségből. Mindig ledöbbenek, amikor ez a téma előjön és ennyien írják, hogy tök nyugodtan használják. Én se szoptatás alatt, se utána nem fogom. Hormon is meg szintetikus is, egyik sem szükséges a szervezetben, sőt.

Az meg, hogy közvetetten esetleg hasson a gyerekemre is (hiába írják, hogy nem hat, senki nincs, aki ezt tutira tudná bizonyítani), már pláne nem fér a keretbe.

Ti tényleg ennyire nem aggódtok emiatt?

Vajon miért nőtt meg ennyire a meddő nők aránya? A tablettának szerintetek semmi köze ehhez?

2010. dec. 1. 22:15
 15/20 anonim ***** válasza:
a kislányom csak úgy becsúszott, nem terveztük, nem is akartam, több ilyent nem szeretnék, több gyereket sem akarok(félre ne értse senki, imádom, nem is akartam elvetetni, de több több tényező miatt sem akarok sok gyereket). muszály védekezni.
2010. dec. 2. 08:17
 16/20 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Elmeselem miert maradtam most is allapotos.

19 eves egyetemista voltam, mikor osszejottem a parommal, nagyon szeretem. Az elejen vedekeztunk gumival, de nagyon sertett, nem szerettem gumival, mindig kidorzsolt. S az igazsag az, hogy penzunk se mindig volt rea(ket kulonbozo varosbol valok vagyunk, s egy harmadik varosban egyetemeztunk). O raakart engem beszelni, hogy szedjek fogamzasgatlot, de epp ezek miatt a dolgok miatt nem mertem bevallalni, amelyeket Stefi leirt. Vagyis feltem, hogy ha tobb ideig szedem, akkor nem eshetek majd tobbe teherbe.

Ugyhogy parom bizott bennem, es szamoltam hogy mikor van ovum. Amikor eselyes volt allapotosnak maradnom, nem szeretkeztunk... S lam, marcius 18-23-ig volt ovum(nem szeretkeztunk), s megis marcius 25-26.a korul maradtam allapotos... Lehetseges rosszul szamoltam... nem tudom...

Parom azota is engem hibaztat, hogy miattam kell 20 evesen gyermeket nevelni... Valahol igaza is van...

Nem tudom, hogy hogyan lenne a legbiztonsagosabb a szeretkezes... Tobb kerdesben olvastam olyan valaszt, hogy volt, aki spiral mellett maradt allapotos... Igaz, olvastam olyat is, aki pedig tabletta mellett... Mindenkepp olyan vedekezesi modszert szeretnenk, ami 99.99%-osan megved, es megsem tesz kart bennem sem, a babamban sem(remelhetoleg sokaig lesz tejem, ugyhogy valami olyat kene valasztani ami nem jelenik meg a tejben egyaltalan), s megis ha ugy alakul akkor 5-6 ev mulva ne kelljen gorcsolnom, hogy nem jon ossze a baba...

Elhiszem azt, hogy ezt a babat ami bennem novekszik a Jo Isten akarta... De most ha akarja is, hogy legyen tesoja, meg kell akadalyoznom addig, amig nincsenek meg a biztos alapok meg egy babahoz...

Szivem szerint nem elnek szexualis eletet addig, amig nem vagyok felkeszulve meg egy gyermek erkezesere, de nem tehetem ezt meg a parommal... s valahol magammal se...

Nemsoka kell szulnom, attol kezdve 6-8 hetig nem ajanlott a szexualis egyuttlet, szoval kb 2 honapig meg biztos nem leszunk egyutt... de szeretnek valamit tenni azutan...

Azt hiszem kiirok meg egy kerdest majd, hogy mivel vedekezzunk...

Esetleg ha tudnatok adni valami jo otletet, hogy a fentebb emlitett problemakat eltudjuk kerulni nagyon megkoszonnem...

2010. dec. 2. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Tegnapelőtti 14.24-es vagyok!Nekem Mirena spirálom van!5 hónapja szültem.Ez 99,99%-os

[link]

Esetleg olvasd el,ha gondolod!Egy baj van vele,DRÁGA!De 5 év alatt(ameddig hat),más eszközök is kerülnek ennyibe!

2010. dec. 2. 14:28
 18/20 anonim ***** válasza:
én is spirált fogok tetetni, amint lesz rá pénzem. soha életemben eddig nem szedtem fogamzásgátlót, csak most, miután szültem. én is spirál párti vagyok.
2010. dec. 2. 15:28
 19/20 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a linket :)

Mindenkepp majd beszelek errol a nogyogyaszommal szules utan.

Azt hiszem egy ideig, mig szoptatok, elviselem a gumiovszert, aztan keresek valami mas alternativat... Mindenkepp jol korul kell nezni a "piacon", mert ez nem jatek...

Koszonom meg egyszer a valaszokat! :)

2010. dec. 2. 18:11
 20/20 xStefix ***** válasza:

Én is azt javaslom neked akkor, hogy legalább a szoptatás ideje alatt kerüld a hormont, ha lehet...

(Nálam mondjuk nehéz lenne, évek óta szoptatok.:)

2010. dec. 3. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!