Milyen fogamzásgátlót szedsz szoptatás mellett?
Átmegy az az anytejbe úgyhogy semmilyet.
Az egyik ilyen szoptatás alatt szedhető fgátló tájékoztatójából:
"készítményben lévő hatóanyag kis mennyiségben átjut az anyatejbe. Ennek eredményeképpen testsúlykilogrammonként, naponta 0,01-0,05 mikrogramm átjuthat a csecsemőbe"
Klassz lehet, ha rögtön csecsemőkorban megkapja a gyerek az első szintetikus hormon adagját.
A szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlókban nincs ösztrogén, mint a hagyományosakban, hanem egyedül progeszteron hormonnal "működnek". Ugyanez a hormon volt az, ami a terhesség alatt óriási mennyiségben termelődött, hogy fenntartsa a méhnyálkahártya vastagságát, a terhességet. Azaz már magzati korban ki volt neki téve a baba. Születés után sem káros neki, ha ennek a mennyiségnek a töredékét megkapja a tejjel együtt.
Nem kellene mindentől parázni.
u.i. én nem szedtem semmit, megszakítással védekeztünk, meg a gumit nem bírjuk, szó szerint lohasztó élmény. Szzülés után 8 hónapra ismét teherbe estem. Mondjuk nem bánjuk. :-)
Semmilyet nem szedek,mert az orvos is azt tanácsolta.
Gumival védekezünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!