Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellgyulladás ütés miatt, mit...

Mellgyulladás ütés miatt, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

A nagyobbik eltalálta játék közben, ott a piros vált és borzasztóan fáj, de nem a "mélyben", hanem felszínesen. Masszírozni gondolom nem lehet egy ilyen zúzódás-szerú dolgot, de akkor mit csináljak vele.

Járt már más is így?

2010. nov. 28. 03:23
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Szoptass abból a ciciből minél tőbbet, utána bórvízzel töröld le a bimbót, hideg és nagyon tiszta törülközőbe csavart jégakkuval hütheted, és kérj rá antibiotikumot.

Ha a gyermek nem szopja ki fejni kell, akárhogy fáj is.

Ha a férjed ütött szándékosan mellen akkor meg el kell válni tőle, de gyorsan.

2010. nov. 28. 06:13
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nem, nem a férjem volt, ahogy írtam is.

2010. nov. 28. 07:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a jégakkus hűtést hagyd,még elmegy a tejed.

Nekem egyszer volt,hogy nagyon ráhajoltam a térdemre,valamit el akartam érni és megnyomtam a mellemet alul,reggelre egy kemény csomó lett ott,nem is kicsi,de nem csináltam vele semmit,csak szoptattam és elmúlt.

2010. nov. 28. 08:43
 4/9 anonim ***** válasza:

sztem sem kell hűteni, mert (jobban)begyulladhat a melled, és elmegy a tejed. Ha ki lehet bírni, sztem szoptass abból a melledből is.DE ÉN INKÁBB ELMENNÉK VELE ORVOSHOZ!!!

Amúgy az első miért gondolta úgy, h a férj volt? Hiszen semmi erre utalót nem látni... ezt nem értem.

2010. nov. 28. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia...ha borogatni akarod...akkor inkább szobahőmérsékletű vizes ronggyal és csak 1-2 percig...ennél hidegebbel ne,mert elapad a tejci...nekem is be volt gyulladva...én is beütöttem az ajtóba(nekem a mellizmom volt begy.) és azt tanácsolta az orvos-védőnő,hogy többet szoptassak abból...ezt az előzőek is írták.Maszírozni ne maszírozd.2-3 hét alatt elmúlt és nem kaptam rá gyógyszert-de ezt orvos válogatja.

Jobbulást :)

2010. nov. 28. 11:04
 6/9 xStefix ***** válasza:
100%

Az elsőt én se értem...

A hidegvízzel kapcsolatban osztom a többségi véleményt!

És antibiotikumot NE KÉRJ ill. NE SZEDJ BE egy "sima" mellgyulladás miatt! Gyógyszer csakis akkor kell, ha a sérülés nyomán másodlagosan komoly bakteriális fertőzés és gyulladás is kialakul. Egyéb esetben a szervezeted és a gyakori szoptatás rövid időn belül meggyógyít.

2010. nov. 28. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Férjedtől látatlanban is elnézést, nem olvastam el élég figyelmesen a kérdést.

A hideg ellen tiltakozóknak mondanám, h. természetesen nem az emlő keményre fagyasztását javasoltam, a hidegingert értágulás és fehérvérsejtek tömegének érkezése követi, melyek nem a gennykeltő, hanem a másik csoportba tartoznak, (ún. lymphocyták). A feleségemnek nagyon fájdalmas gyulladását tudtuk enyhíteni hűtéssel,és egyszerű gyulladáscsökkentőkkel.

A megfelelő antibiotikumos kezelés kitolása oktalanság, mert a gyulladás pusztítja a tejmirigy szöveteit, nem kell megvárni, míg szó szerint! savó és genny kezd folyni a tej helyett,(egyik barátnőmnél /tényleg-barát-nő/ láttam ilyet), az iránymutató a tejtermelés és a fájdalom változása.

Jobbulást kívánok.

2010. nov. 29. 05:06
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Végül nem borogattam be. A szoptatást mindig azon az oldalon kezdtem, majd áttettem a másikra, jól lecsökkent egyébként benne a tej... , ettől azonban nem igazán javult, gondolom mert nem elzáródás okozta a gyulladást, mindenesetre megelőzni sikerült így a csomósodást.

Árnigéllel és körömvirágkrémmel kentem váltva és ez nagyon hamar levitte!

Köszi mégegyszer mindenkinek!

2010. nov. 29. 07:46
 9/9 xStefix ***** válasza:

Már bocsánat, de szerencsére egyre jobban terjedőben lévő gondolatot közöltem, amikor azt javasoltam, hogy ne szedjen be az anyuka rögtön antibiotikumot. Nem azt mondtam, hogy soha, hanem azt, hogy ne azonnal! Nagy különbség, amit sajnos egyes orvosok se hajlandóak elismerni.

A szervezet immunrendszre és öntisztulása pont azt a célt szolgálja, hogy kiürítse a felesleges, káros anyagokat és védje a szöveteket. Ha ez természetes módon nem megy, akkor jöhet és jöjjön a mesterséges.

Nem véletlen, hogy egyes baktériumok már rezisztensé váltak néhány antibiotikummal szemben - nem kell túl korán és így feleslegesen bekapkodni őket "elővigyázatosságból", mert pont az az értékük veszik így el, amiért kitalálták őket...

2010. nov. 29. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!