Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miert ehes meg mindig?

Miert ehes meg mindig?

Figyelt kérdés

Sziasztok anyukak!

Problemam a kovetkezo: kisfiam ket honapos, kizarolag anyatejes. Eddig nagon ugyesen szopott, korulbelul haromorankent, mar kialakult egy jo kis rutinunk is, de ugy tunik, ez ma felbomlott.

Kora delutan ota csak 10 percekre hajlando elaludni a fiatalember, utana nyoszorog, es eszi az oklet, ehes.#

Probaltuk megnyugtatni ezerfele modon, mert nem akartam orankent mellre tenni, de ugy tunik, csak akkor nyugszik meg. Es nem csak cicizik, hanem eszik is, hallom, ahogy nyel. Eszi jo sokat, elalszik, tiz perc mulva uvolt megint.

Mi lehet a baj? Lehet, hogy gyengul a tejem? Eddig nagyon sok volt, meg adtam is le, viszont az elmult 2-3 napban mar ejszaka se telnek meg annyira a melleim, mint korabban, de ezt eddig azzal magyaraztam, hogy biztos beallt a kereslet-kinalat. Fejtem le egy kicsit, nem tunik vizesnek. Sok folyadekot iszok, valtozatosan etkezek. Kicsit meg vagyok fazva nehany napja, de semmi komoly.

Van otletetek, mi lehet a pici baja? A hasa se faj, az tuti.....eleg kiakaszto, olyan, mintha nem lenne neki eleg a tejem.... Mit csinaljak?

Bocsanat, eleg hosszu lett.

2010. nov. 26. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Szia szerintem lehel,hogy a hideg frontot érzi vagy lehet,hogy tényleg apad a tejed próbálj az orvosoddal beszélni és íratni tápszert és ha akkor is eszt csinálja akkor valami más lehet a baj jobbat nem tudok próba szerencse!
2010. nov. 26. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi! Semmi baj nincs a tejeddel, simán egy növekedési ugráshoz ért a babád. Adj neki nyugodtan többször. :) A babák nem csinálnak olyat, ami nekik rossz, szóval ha sír hogy éhes, akkor tedd cicire.

Attól nem lesz hasfájós, ha gyakran kajál, legalábbis az enyém nem lett (fél évesen még mindig 2 óránként cicizik), szóval ettől nem kell félned. A cicid meg azért nem telik már meg annyira, mert egyre inkább majd szoptatás közben fog termelődni a tej, nem csak a két szopi között. Én is be voltam ijedve, amikor ilyet tapasztaltam. :)

Figyelj arra, hogy rendesen böfizzen is, gyakran azért is tömködik a kezüket a szájukba, mert böfizni kell.

2010. nov. 26. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Nem akarom első válaszolót bántani, de sajnos sokan tényleg rögtön tápszer után nyúlnak, amikor sír a gyerkőc. Pedig a leges-legjobb tejszaporító maga a kisbaba. :)
2010. nov. 26. 21:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

KÖnnyen lehet, hogy hirtelen megnött az étvágya, többre van szüksége, mert erösebben fejlödik, és EZÉRT nem elég neki a tejed. Szoptasd gyakrabban pár napig, akkor fokozódik a tej mennyisége.

De azon ne csodálkozz, ha nem érzed annyira telinek a melledet, a legtöbb anyukának pár hét után már nem feszül annyira,annak ellenére, hogy nem lett kevesebb a teje.

2010. nov. 26. 21:29
 5/5 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat mindnyajatoknak!

van tapszerunk itthon vesz esetere, de csak a legutolso megoldaskent akarjuk bevetni, elotte meg van vagy husz uveg elraktarozott anyatejem a melyhutoben, ami az idojarast illeti, itt nincs front most nalunk, nem Magyarorszagrol irok.

Gondoltam a novekedesi ugrasra is, akkor biztosan ez lesz.

Koszonom megegyszer! Kicsi mano most mar kezd megnyugodni, dumal a folotte forgo jatekainak :D

Jo ejt nektek!

2010. nov. 26. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!