Meddig kell lefejt tejet adnom a babának, ha alkoholt iszom?
Kisfiam fél éves lánybúcsúra készülök, ahol koccintanék a többiekkel. Mennyi idő, amíg az alkohol kiürül a tejcsiből, meddig adjak neki a fagyóból?
Megjegyzéseket kérlek mellőzétek, nem berúgni és fetrengeni akarok, hanem meginni 1-2 koktélt.
Köszi
Olyan sajnos nincs, hogy a tejből kimegy, akármilyen hosszú idő is telt el. Az alkohol rögtön kiválasztódik az anyatejbe és ott is marad, amig nem távozik a mellből a tej, nem tud visszaszívódni.
Gondolom este mész majd és kb 20 és 24 óra között fogsz inni. A reggeli szopit hagyd ki, azt a tejed fejd le és öntsd ki, adj helyette fagyit. Én így csináltam szilveszterkor.
Szia!
Ez butaság, hogy a mellben ott van az alkoholos tej....
És ha egy napig nem szoptatsz akkor a túrt szívja ki??? Nah mindegy a lényeg szerintem nyugodtan szoptathatsz reggel már. Viszont igyál sok folyadékot (alkoholmentest), attól is hígul illetve gyorsabban távozik a szervezetből. És ami még fontos az alkohol dehidráló, ami az anyatejre is hatással van! Ezért is fontos a folyadék! Jó leánybúcsúzást! :)
Kérdés:
Sehol nem tudtam megfelelő információt kapni arról, hogy a szoptatás alatt fogyasztott alkohol, mennyi idő alatt ürül ki a tejből biztonságosan. Egy éves a kislányom, még szopik, és esténként elfogyasztunk 1-2 pohár vörösbort a férjemmel. A baba 3-4 óra körül szopik legközelebb, alkoholt nem iszom 10 után. Tudna Nekem erre választ adni? Amennyiben nagyobb mennyiségű alkoholt fogyaszt az ember alkalomadtán, meddig ajánlott kihagyni a szoptatást?
Válasz:
A szoptatás alatti alkoholfogyasztást nem tanácsoljuk. Az elfogyasztott alkohol felszívódik a vérbe, onnan az anyatejbe. Az odakerült alkohol a baba gyomrába ürül, nem szívódik vissza. Tehát amit Ön este elfogyaszt az ezután a tejbe kerül és a legközelebbi szoptatás során ürül ki a melléből (ezek szerint hajnalban). Akkor nem kapna a baba az alkoholból, ha reggel kifejné a mellét (addig nem szoptatna) és az azután termelődött tejet adná csak oda a kicsinek. Nagy mennyiségű alkohol fogyasztása esetén talán még 2 szoptatás kihagyására is szükség lehet- fejéssel. Ebben az esetben vagy az alkoholfogyasztást, vagy a már 1 éves baba szoptatását kellene felfüggeszteni, ez utóbbi kevesebbet ártana, mint akár kis mennyiségű rendszeres alkoholmennyiség a fejlődő idegrendszernek. Ez utóbbi az alkoholra különösen érzékeny.
Dr. Gömöri Ágnes
Ergo, ha vérben már nincs alkohol a tejben sincs! Továbbra is állítom hogy a mellben igen kis mennyiségű anyatej tárolódik, az anyatej szopás közben termelődik!
Logika az egész... ha ott áll a mellben a tej miért nem romlik meg a 37 fokon egy este alatt???
Végzettségem szerint védőnő, szülésznő vagyok... nem most találtam ki.
Az anyatej folyamatosan termelődik: ha a baba nem szopik, akkor tárolódik, amikor szopik, kiürül. Természetesen szoptatás alatt is termelődik, mivel FOLYAMATOSAN termelődik. Amikor a vérben magas az alkoholszint, az akkor termelődő tejben is az lesz.
Nagyon nagy butaság azt mondani, hogy nem tárolódik az alkoholos tej, és ráadásul veszélyes is.
Az a legnagyobb butaság, hogy az lenne a "bizonyíték", hogy nem romlik meg 37 fokon: a tej az anya szervezetén belül steril és oxigénnel sem érintkezik, ezért nem "romlik meg". Sajnálom, hogy ennyire elégtelen a védőnő/szülésznő képzés (ha jóindulatúan arra fogjuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!