Ha valaki rendszeresen iszogat, de amint rájön, hogy várandós, nem iszik egy korty alkoholt sem, akkor nem lesz baja a babának?
Ez attól függ,mikor jön rá,hogy terhes.
És az sem mindegy,hogy mondjuk sört iszogat hati 1-2 alkalommal a nyári melegben,mert jól esik,vagy töményet iszogat heti több alkalommal.
Napi 2 dl vörösbortól vagy egy üveg sörtől (ezt érted rendszeres iszogatás alatt?) nem robban le senki szervezete. Attól sem, ha 1-2 hetente töményet iszik egy buliban. Az alkoholizmus természetesen más, de a mostanában reklámozott mediterrán diétának is része a napi egy pohár jófajta bor.
Természetesen ezzel fel kell hagyni a várandóság alatt, de akkor sem lesz baja a magzatnak, ha ezalatt 1-2 alkalommal előfordul, hogy iszik egy kevés alkoholt a kismama. Nem rendszeresen, de ha koccint a szülinapján, abból nem lesz baj.
Nem lesz semmi baja!
Én is iszogattam bulikban, (1-2 pohár bor vagy 1-2 rövid), és semmi baja a gyereknek!
De leszögezném: NEM VAGYOK/VOLTAM ALKOHOLISTA!!!
Még mielőtt kapom a sok kioktató választ!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!