Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tudtátok szoptatni a...

Meddig tudtátok szoptatni a babátokat? Fejtetek mellette?

Figyelt kérdés
Nyolc hetes a babám és azt vettem észre magamon, hogy folyton azon agyalok lesz e elég tejem neki a következő evésre. Attól félek az aggódás nagyon rosszat tesz a tej mennyiségére.
2009. jan. 13. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

az aggódás a sterssz egy fajztája, nem jó. lesz elég tejed, erre gondolj, ha van kedved idd a serkentő teákat, sokfajta van, mnej a gyógyszertárba, vagy igyál őszibaracklevet, vagy egy kis sört, ha szereted, két decitől nem lesz baja a babának se, vagy idd az alkoholmenteset, de fontos a napi 3 liter folyadék és akkor bizti nem lesz gond, minél sűrűbben szpotatsz, annál jobban termelődik. a nagyfiamnál három éves koráig még anyatajet ivott, most a pici lányom 7 hós, még csak szopik.... és lesz tej,

ÍYg állj hozzá, hogy van tej, és lesz is.

2009. jan. 13. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
a fejésről az orvosok véáleménye is megoszlik... nekem az első babával gyulladásom volt a sok tejtől, akkor fejtem, most magától folyik, nem fejem.Ez változó dolog, nincs egyértelműen jó tanács.
2009. jan. 13. 11:58
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Már miért ne lenne tej?! :) Ne aggódj ezen!

Egyébként én is ilyen vagyok, ezért fejek kicsit, engem megnyugtat:D

2009. jan. 13. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is 8 hetes, én is átestem ezen a parán. Nem fejek most egyátalán, mert nincs rá szükség, nincs extra tejem, de kipróbáltam, hogy 3-4 napig rendszeresen fejtem, minden nap az előző napnál 10 ml-rel kell többet kierőltetni, minden adott etetés után. Így több lett, tudtam kicsit lefagyasztani. Így lehet csökkenteni is a mennyiséget. Próbáld ki, ha ez magnyugtat, legalább lesz egy ki tartalék tejcsi is. Hidd el, ha még most is szoptatsz, lesz még elég egy jó darabig.
2009. jan. 13. 12:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed, hogy határeset, akkor fejjél. Így szaporodik is a tejed és lesz a mélyhűtőben egy kis tartalék, akkor ezért nem kell agódnod. Megnyugtathat a tudat, hogy ott van a hűtőben, ha szükség lenne rá, mert az idegeskedés jót biztosan nem tesz.
2009. jan. 13. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legfontosabb, hogy ne agyalj. Nem tesz jót. Igyál, egyél sokat és ha tudsz pihenj! Tedd mellre többször a babát( ha úgy érzed kevés lenne a tejed), hiszen a tejcsi a szopizás közben termelődik a legjobban.

A babáknál vannak fejlődési ugrások, amikor többet esznek és úgy érzed nem elég, de ez csak pár nap. Nálunk 6 hetesen volt egy ilyen, azt hittem nincs már tejem, teljesen kétségbeestem. Az orvosom tanácsára szinte óránként cicire raktam a lányomat. Pár nap alatt helyreállt a kereslet-kínálat.:) Nagyon fontos, hogy hidd el, van tejed!!

Egyébként, ha jókedvű, vidám akkor nincs mitől tartanod. Ne félj, jelezné a babád, ha éhes lenne:)

Mi most vagyunk 9 hónaposak és még reggel és este szopizik, igaz ez már csak a desszert:)

Én soha nem fejtem,úgy éreztem nem kell.

Boldog babázást:)Sok-sok tejcsis napot:)

2009. jan. 13. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
én nem fejtem egy percet sem A kisfiam most 5 hónapos,a cicin kívűl még inni sem iszik,és 750g-ot eszik egy nap. Csak 4 evésből...
2009. jan. 13. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!