Van itt olyan anyuka, aki 1 év körüli gyerekét szoktatta le a szopizásról? Nehéz volt?
Soha nem cumizott, nem cumisüvegezik, nincs kedvenc alvó állat semmi, csak cicin alszik el. Szerintetek le lehet az ilyen gyereket 1 éves korában szoktatni a szopiról? Nem túl kicsi még hozzá? Igazából nem szeretnék 2-3 éves koráig szoptatni. akkor még nehezebb az elválasztás.
Mik a vélemények?
Szerintem korai, majd leszokik róla.
Fiam 21 hónaposan abbahagyta.
A kicsi 20 hónapos, még szopik és 2 éves koráig, ha addig nem szokik le, nem választom el, utána mejd meglátom.....
(Én ellenzem a direkt elválasztást.)
A gyorsított hozzátáplálás nagyon "jó" módszer szokott lenni arra, hogy a babát leszoktassuk a szopásról. Ha gyors egymásutánban hagyjuk el a szopásokat, garantáltan le fog róla szokni a baba, mert az új ízek, ételek, az evés újfajta öröme elvonják a figyelmét a szopiról.
Mindez persze attól függ, ti hogy álltok ezzel.
Megjegyzem, abból a kevésből, amit leírtál, én biztosan nem választanám el. Jó úton haladnátok ugyanis afelé, hogy hosszan tudj szoptatni, aminek számtalan előnye van. Csak sajnos a legtöbb anyuka semmi mást nem lát belőle, mint azt, hogy "úristen, így hogy fogom elválasztani később". Sehogy, majd ő elválaszTÓDIK, amikor itt lesz az ideje.
Nagyon sajnálom, hogy sok anyukának nincs ideje, türelme, módja ezt kivárni. :(
Szia!
Bár segíteni nem tudok, mert az én kisfiam még csak 7 hónapos, én sem fogom 1 éves koránál tovább szoptatni. Hogy miért? Csak. Nem, és kész. Nem szeretnék 3 éves korában ezzel foglalkozni, és azt sem, hogy (volt az oldalon egy ilyen példa), odajöjjön, felhúzza a pólómat, és adjon rá egy puszit. Nekem ez furcsa.
Én inkább azt sajnálom, hogy egyesek nem bírják megállni, hogy degradáló megjegyzéseket ne tegyenek. Nekem az a furcsa látvány, ha egy két-három éves gyerek szopik, de nem szólok be, nem vágok pofákat, mert semmi közöm hozzá.
Volt egyébként nemrég egy ilyen kérdés, hogy meddig normális a szoptatás, most nem találom, de a legtöbben úgy gondolkodtak, mint Te meg én.
Egyébként az ismeretségi körömben a legtöbb baba egyéves kora körül elválasztotta magát.
Már bocsánat, szerintem nem írtam bunkó stílusban. Nem degradálok senkit és nem nevezek senkit dögnek. Egyszerűen nem értek ezzel egyet, de tán ehhez nekem is jogom van. A kérdező véleményt kért, én írtam.
Nagyon elegem van már az állandó üldözési mániából, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!