Meddig tartjátok normálisnak, ha egy gyerek szopik? (ha nem is állandóan, de néha kéri a cicit)
A szoptatás azért van, az állatoknál is (hű, ezzel bitosan megsértek jó pár anyukát), mert táplálékot ad a kicsinek.
nem cumikát.
szánalmas az az anya, aki a orraeső 2 éves gyerekét mellre teszi, és úgy vígasztalja meg....
olyan esetben más egy 2-3 évest szoptatni, ha a gyermeknek táplálkozási betegsége van (laktóz, liszt vagy vmi érzékeny)
én 1 éves koráig szeretném szoptatni a lányomat. két okból: szerintem egy nagyobb baba már nem igazán igényli az anyatejet, a másik: tesót akarunk mellé.
én a kislányommal szoktam együtt fürdeni, együtt aludni a mi ágyunkban, pucéran. Érdekes, soha eszébe nem jutott szopizás után, 4 órán belül bekapni a mellemet, és cumizni!
Itt senki nem beszélt cumizásról.
Anyatejivásról igen. Naponta kb. 4x.
Ezzel vertem ki a biztosítékot. Hurrá. Ez tényleg egy "végletekig korlátolt társadalom."
Miért akarja bizonygatni itt majd' mindenki, hogy ő a legjobb anya? Ennyire frusztráltak?
A kérdésre kell válaszolni. A többi magánügy.
Az egyik UFO voltam.
Ps. komolyan néha elgondolkozom, hogy nem állok szóba kismamákkal, mert az állandó versengés, bizonyítási kényszer, önigazolás, és mások leugatása még engem is frusztrálttá tesz. Bocs, de ez felesleges energiát kíván.
Ez annyira szomorú...
1-1,5 maximum. DE EZ AZ ÉN PRIVÁT VÉLEMÉNYEM,nem erőltetem rá senkire .
Szerintem a testi kontaktot,kötődést meg lehet oldani a gyerek korának megflelően (esti meseolvasás,összebujás).
mellesleg nem szeretném ha a gyerekem azt tanulná,hogyha ideges,szomorú vagy feszült akkor enni kell. Mert egy 3 éves már nem azért fog szopni,hogy jóllakjon nyilván.
En 3 evig szoptattam,es minden nehezseg nelkul valasztottam el,vagyis elvalasztodott a gyerek magatol.Azoknak nehez elvalasztani akik bizonytalanok hogy meddig szoptassanak,tehat egyszer megprobaljak,nem engedik a gyereknek a szopit aztan maskor igen ez olyat valt ki a gyerekbol hogy foggal korommel ragasykodik a szopihoz pedig amugy mar nem is kene neki.Valamint akkor van ilyen gond ha valami lelkileg nincs rendben,gond van a csaladban stb.
En szemely szerint mindenkit partolok a hosszutavu szoptatasra,Es nem helyes a allatokhoz hasonlitani magunkat.A szoptatas nem csak taplalek felvetel.Az allatok kozt is van olyan emelyik evekig szoptatja a kojket es meg lehet figyelni milyen szoros kapcsolat jon letre anya es csemeteje kozott .
Szomoru vagyok amiatt hogy sokan csak taplalekadasnak tarjak a szoptatast.
Kedves utolsó,
remélem, a Te érveiddel talán megérti az ellentábor a mi szemléletünket, és természetesen a kérdező is.
Nem elítélünk, csak másképp látjuk, másképp csináljuk.
Köszönöm, hogy végre kimondtad a lényeget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!