Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csuklik az egy hetes...

Miért csuklik az egy hetes kisbabám?

Figyelt kérdés
Egy hetes a kicsim,és szinte mindegyik szoptatás után elkezd csuklani,és szinte már alszik,de a csuklás felébreszti van, hogy sír is már tőle.Mitől lehet ez?Mit csináljak máshogy? Kezdő anyuka :)
2010. nov. 6. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz vele csinálni, ez a kisbabáknál természetes. Én simogattam addig a hátát, vagy a pocakját, amíg elmúlt, és utána gyorsan visszaaludt.
2010. nov. 6. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha abból indulok ki, hogy a babád egy miniatűr emberke, és az ismeretségi körömben elég furcsa dolgok váltanak ki csuklást (én például hideg folyadéktól csuklok mindig, nagyapám a már nem friss rántott hústól, barátnőm az üres zsemlétől, stb...:D) akkor lehet, hogy a babádból az evés váltja ki ezt. Persze, csak találgatok.
2010. nov. 6. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor kezdett csuklani evés után mindkét baba, ha nem sikerült őket rendesen kibüfiztetni. Ilyenkor buktak egész pici tejet és azt visszanyelve kezdtek el csuklani.
2010. nov. 6. 20:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy esetleg fázik? Akkor is szoktak csuklani.
2010. nov. 6. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:

NEkem is azért csuklott mert bent ragad egy büfi, és ahogy visszajött egy pici tejcsi. Mai napig van ilyen 5,5 hós.

Próbáld meg tovább kézbe tartani, lehet hogy ő is "sok büfis" mint az én fiam. (elején nagyon utáltam büfiztetni, mert nagyon sok levegőt nyelt, és kb fél órát tartanom kellett legalább :-))

2010. nov. 6. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Próbálom büfiztetni,de nem akar,aztán pár perc elteltével jön a csuklás,aztán ha nem múlik akkor a sírás is.No de akkor majd kipróbálom tovább kézbe tartani,hátha akkor jobb lesz.
2010. nov. 6. 23:59
 7/7 xStefix ***** válasza:

Szoptatás közben is próbáld meg böfiztetni, hátha akkor sikerül.

Lehet picit ütögetni a hátát, persze csak finoman. Illetve viszonylag hirtelen vízszintbe emelni, ilyenkor is visszajöhet a fölös levegő. (Ha nagyokat bukik, akkor ezzel csak óvatosan.)

2010. nov. 7. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!