Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 napos kisbabám rengeteget...

10 napos kisbabám rengeteget csuklik. Hogyan tudnék segíteni rajta?

Figyelt kérdés
Evés előtt, és után is csuklik hosszan. Ha cicire teszem lassan elmúlik, de nem lehet folyton cicizni. Lehet erre valamit adni? Vagy ez jelent valamilyen problémát, esetleg utalhat betegségre?
2008. nov. 29. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
a kicsi babák sokat csuklanak, őket annyira nem zavarja ez, mint minket. én is cicire szoktam rakni vagy egy kis vizet adok neki, attól elmúlik. ne aggódj, szerintem ez normális.
2008. nov. 29. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Szia! Az én babám 25 napos:)), szintén sokat csuklik. De nem teszem mindig cicire, így is mindig azon lógna:)). Mindig van itthon citrom, abból szoktam facsarni 1-2 cseppet a szájába. Mivel a citrom savanyú, azonnal összehúzza a nyálkahártyát és így megszűnik a csuklás. És még csak nem is sír tőle:))
2008. nov. 29. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Én úgy tudom szigorúan tilos citrusféléket adni a babáknak, sőt még szoptatás alatt az anya sem fogyaszthatja, mert erősen allergén. Régen valóban alkalmazták ezt csuklás ellen, de ma már erősen ellenjavallt.

Tényleg nem zavarja a kicsiket, nem kell aggódni, csak ha nagyon sokáig tart akkor érdemes megitatni egy kevés vízzel vagy teával.

2008. nov. 29. 16:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Cebion csepp nekünk bevált.A védőnő ajánlotta 2-3 csepp kiskanálra és add be a szájába.Ilyen időben meg aúgyis kell a c.-vitamin.
2008. nov. 29. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
a citrom nekünk is bevált és nem a nyálkahártyát húzza össze, hanem a gyomorszájat. Semmi baja nem lesz a babának, főleg nem egy csepptől. Műa kanálban add neki. Néha adok, néha kivárom hogy elmúljon. Nem árt nekik... csak rossz hallani, meg evés után az egész kis gyomra összehúzódik. A cicizés is jó.
2008. dec. 5. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!