Szülés után ha nincs széklete a babának csak vizelete?
Fiam 10 napos koráig csak anyatejet kapott, de egyáltalán nem volt széklete, csak nedves pelus, de az rengeteg. Visszanyerte elég szép ütemben a születési súlyát is. Namármost.. mivel nem volt széklete, nem tudott kiürülni sem a bilirubin, nagyon besárgult a 10 napra, határértéken volt a bilirubinszint. Ekkor javasolták hogy adjak neki tápszert. Rögtön meg is hozta az eredményt, sárgaság gond is megoldódott. Viszont a cumisüveg után már kínszenvedés volt a szoptatásra visszatérni, és aránylag elég hamar tápszeres baba lett.
Most várandós vagyok, nemsokára születik a pici, és szeretném most "jól" csinálni. Hogy ne legyen sárga a gyerek, hogy csak anyatejet kapjon. Szeretném megérteni hogy fiamnál miért történt az wmi, és mit tudok csinálni hogy ez ne ismétlődjön meg.
Ha valakinek esetleg volt hasonló tapasztalata...
Kiengedték a kórházból, mert csak a nedves pelusok számát nézték. Az olajról még nem hallottam, az hogyan segít? Illetve miért nem volt széklet?
A mekónium se távozott, semmi. És 10 naposan is mikor az első széklet megjelent az sárga volt. Felszívódhatott?
Első gyereknél nem volt ilyen gond, minden szoptatás után volt produktum..
Nem tudom van-e köze hozzá, de nagy súllyal született.
Illetve szerinted lehetett a tej összetételével gond?
Mert a tápszer után már többet volt ébren, előtte szinte csak aludt. Enni ébredt csak meg kb 3 óránként, és elég sokat evett és pisilt..
Az olaj megindít.
Anyatejes kaki sárga, a tápszeres zöld.
A kórházból hogy engedtek így ki, az rejtély.
Tápszert nem csak cumisüvegből lehet adni. Ha csak mondjuk egyszer vagy egy-két napig kellett azt bőven meg lehetett volna tenni pohárból, vagy fecskendőből. KB. 60 Ft a gyógyszertárban egy 20ml-s fecskendő és elkerülhető a probléma.
Nekem nem volt elég tejem, kB 2-3 hétig fecskendőztünk, utána tápszondáztunk, 2 hónapos kora körül kapott cumisüveget, akkor már nem volt vele gond, addigra rögzült a szopástechnika és nem lett cumizavaros, 1 éves koráig szopizott.
Avent üveghez szokott lenni tápszeretető kanál.
Nekem nem sikerült használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!