Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés után ha nincs széklete...

Szülés után ha nincs széklete a babának csak vizelete?

Figyelt kérdés

Fiam 10 napos koráig csak anyatejet kapott, de egyáltalán nem volt széklete, csak nedves pelus, de az rengeteg. Visszanyerte elég szép ütemben a születési súlyát is. Namármost.. mivel nem volt széklete, nem tudott kiürülni sem a bilirubin, nagyon besárgult a 10 napra, határértéken volt a bilirubinszint. Ekkor javasolták hogy adjak neki tápszert. Rögtön meg is hozta az eredményt, sárgaság gond is megoldódott. Viszont a cumisüveg után már kínszenvedés volt a szoptatásra visszatérni, és aránylag elég hamar tápszeres baba lett.

Most várandós vagyok, nemsokára születik a pici, és szeretném most "jól" csinálni. Hogy ne legyen sárga a gyerek, hogy csak anyatejet kapjon. Szeretném megérteni hogy fiamnál miért történt az wmi, és mit tudok csinálni hogy ez ne ismétlődjön meg.

Ha valakinek esetleg volt hasonló tapasztalata...

tegnap 14:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Én a tápszer javaslatot nem értem a problémára.. Nekem az orvos azt mondta, pár csepp olaj az ujjamról le tudja szopogatni.
tegnap 14:47
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Én sem értem a tápszert. Nálunk id olajat kapott.
tegnap 15:05
 3/12 babyboom567 ***** válasza:
100%
De én ezt nem értem, a mekónium sem távozott?Addig pedig nem szokták kiengedni a kórházból.
tegnap 15:09
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
Gond, ha nincs széklet az első napokban. Később tud olyan lenni, higy napokig, esetlegeg hetekig nincs, de születés után "elvárt" a kakilás.
tegnap 15:16
 5/12 A kérdező kommentje:

Kiengedték a kórházból, mert csak a nedves pelusok számát nézték. Az olajról még nem hallottam, az hogyan segít? Illetve miért nem volt széklet?

A mekónium se távozott, semmi. És 10 naposan is mikor az első széklet megjelent az sárga volt. Felszívódhatott?

Első gyereknél nem volt ilyen gond, minden szoptatás után volt produktum..

tegnap 15:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom van-e köze hozzá, de nagy súllyal született.

Illetve szerinted lehetett a tej összetételével gond?

Mert a tápszer után már többet volt ébren, előtte szinte csak aludt. Enni ébredt csak meg kb 3 óránként, és elég sokat evett és pisilt..

tegnap 15:22
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Az olaj megindít.

Anyatejes kaki sárga, a tápszeres zöld.

A kórházból hogy engedtek így ki, az rejtély.

tegnap 15:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Külföldi kórház. Itt csak a nedves pelusok számát nézik, és ha hatékonyan eszik és van mit akkor haza is engednek. Én 3 napig voltam bent, de sokan 4 óra után már mennek is haza többedik babával- ott se szokott még meglenni az első széklet.
tegnap 15:42
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Tápszert nem csak cumisüvegből lehet adni. Ha csak mondjuk egyszer vagy egy-két napig kellett azt bőven meg lehetett volna tenni pohárból, vagy fecskendőből. KB. 60 Ft a gyógyszertárban egy 20ml-s fecskendő és elkerülhető a probléma.

Nekem nem volt elég tejem, kB 2-3 hétig fecskendőztünk, utána tápszondáztunk, 2 hónapos kora körül kapott cumisüveget, akkor már nem volt vele gond, addigra rögzült a szopástechnika és nem lett cumizavaros, 1 éves koráig szopizott.

tegnap 15:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Avent üveghez szokott lenni tápszeretető kanál.

Nekem nem sikerült használni.

tegnap 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!