Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehetséges, hogy estére...

Lehetséges, hogy estére “elfogy” a tejem?

Figyelt kérdés

Eleve nem volt sosem sok tejem, amikor kimarad egy szoptatás, mert nem ébred a kisfiam, akkor maximum 120-140 ml-t tudok két mellből lefejni. Ezt is jellemzően délelőtti órákban.

Ha szopizik a kisfiam akkor délelőtt, kora délután elégedett, bealszik rajta és általában 1,5-2 órát alszik is. Ezután még le szoktam fejni a “maradékot”, de ez maximum 20-30ml.

Estére (6-7 óra) viszont nyugtalanná válik, kiköpi, kapálózik, be van feszülve. Közben száját nyitogatja és “eszi az ökleit” ebből gondolom, hogy éhes. Ekkor többször is a szájába adom a mellem, 20-30 percig azért próbálkozunk mindkét mellemen, de annyira felhergeli magát, hogy ilyenkor szokott jönni a pótlás cumisüvegből. Igen, tudom, hogy nem a legjobb.

Eközben próbálok fejni, de konkrétan 30-40 perc után sem jön értékelhető mennyiség.

Számomra olyan, mintha a nap folyamán egyre csökkenne a tej mennyiség majd estére “elfogy”, pedig elvileg ez nem lehetséges, mert folyamatosan termelődik.

Tapasztalt valaki hasonlót? Létezik, hogy nekem van egy adott mennyiség és ennyi? Naponta 5-6 alkalommal cicizünk és 4-5 alkalommal fejek mégsem változik semmi.

dec. 13. 18:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem így volt. Próbaltam hogy gyakrabban szoptatok, meg fejek is, és egy darabig ugy-ahogy működött, de kb. 6 honapos korára mar nem tudtam megspórolni az esti pótlast. Aztan az esti pótlasok miatt egyszercsak cumizavaros, olyan 3-4 hét elteltével, utána fejtem még 10 hós koráig. Éjjel is 2x keltem fejni. Mégis szép lassan elfogyott.
dec. 13. 19:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Volt ilyen nekem is, de igazabol megoldodott magatol. Par nap volt szenvedosebb. Nem tudom mennyi idos, de talan novekedesi ugras van es most alkalmazkodni kell a tejtermelesnek is hozza. Ha potolni akarsz, akkor inkabb ne cumisuvegbol, mert kialakul egy ordogi kor, hogy estere mar o is lehet elfarad, de tudja milyen uvegbol enni, igy nem is akar szopassal probalkozni. Aztan atmegy ez teljes cumizavarba.

Illetve nekem meg a korhazban azt mondtak, hogy egy ujszulott napi 12 alkalommal keruljon mellre minimum.

dec. 13. 19:24
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Velem is így volt mindkét gyerekkel. Fejtem esténként, de hiába. Kb 5-6 hónaposak voltak, amikor már csak pár csepp jött minden áldott este. Akkor mondtam azt, hogy vége. Amúgy is nagyrészt tápszeresek voltak, mert kevés tejem volt a kezdetektől fogva.
dec. 13. 20:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én este már nem fejtem, így nem tudom addigra menni maradt, de reggel több tejem volt az biztos. Nekem szinte az elejétől vegyesen kapta, de volt egy időszak, amikor reggel elég volt neki a cici és visszaaludt, nem kellett mellé a tápszer. Másnál is olvastam, hogy csak este pótolni kellett, mert addigra kevés lett, amit őszintén nem is csodálok. Az enyém kB 3 hónapos kora óta bepuszilja este cici után a 210ml tápszert, ami anyatejből nekem szerintem az egész nap termelt mennyiség volt összesen, nem egy etetésnyi...

Szerintem ne érezd magad rosszul a pótlás miatt, főleg ha csak a lefejt tejet adod neki. Nem lesz minden gyerek cumizavaros, az enyém egy éves és még mindig megy este a cicizés a nagy tápszeres üveg előtt, pedig 4 napos kora óta vegyesen kapja.

dec. 13. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a fàradtságtól nyűgös. Estefelé sűrűbb, zsírosabb tej termelődik. Hiába kisebb térfogatra, de tele van kalóriával. Szerintem engedd el a fejést, méregetést, pótlást és hagyd sokáig mellen este.

Viszont napi 5-6 alkalom az elég ritka evés. Mennyi idős? Ennyire ritkán igènyli? Megoróbàlhatnàd gyakrabban mellre tenni, az is serkenti a tejtermelèst.

dec. 13. 23:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Az elsőnél fejtem állandóan és 4 hónaposan elment a tejem. Most a másodiknál az elejétől kezdve nem fejek és most lesz 6 hónapos és csak anyatejes. Én hagynám a fejést. A babát tenném mindig mellre.
dec. 14. 00:00
 7/9 A kérdező kommentje:

Sajnos azt tapasztaltam, hogy estére elmegy a kedve vagy elfárad.

1 hónapos csupán, de szinte kezdettől fogva kap pótlást, 2 hétig fecskendőből kapta, egyébként nem gondolom, hogy cumizavaros lenne, mert egész nap cicizik gond nélkül.

Az 5-6 alkalom az, amikor valóban eszik, a többi nagy részben komfort cikizés (nem igazán hallom, hogy nyel, ebből gondolom)

Éjszaka többet fent vagyok, délelőtt a férjem “levált”, hogy tudjak nyugodtan aludni kicsit. Ekkor kap cumisüvegből lefejt tejet. Főleg ezért fejek, mert nekem szükségem van az alvásra és más nem tudja szoptatni.

Este hiába rakom mellre kiköpi, üt-ver, előrántja a fejét, feszül, nagyon nehéz egyáltalán mellre tenni és akkor is 1 perc múlva kiköpi.

dec. 14. 01:19
 8/9 anonim ***** válasza:
49%
Estére zsírosabb dúsabb a tej. Nem lesz kevesebb, csak más. Másabb a tápértéke, mint a napközbeninek. Nincs olyan, hogy egyszer csak elfogy. A mell tej termelő szerv, nem pedig tároló. Folyamatosan ingerelve van, hormonálisan működik, így mindig termelődik. Ajánlom olvasni a lll.hu szakmai oldalt.
dec. 14. 14:01
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Én is ezt tapasztalatam, de mellette még órakon keresztül nyűglödött, sírt mindig csak este. Volt egy időszak mikor reggel viszont annyi volt hogy szoptatás után is tudtam fejni és este azzal pótoltam neki. Végül a tápszeres pótlás oldótta meg a helyzetet.
dec. 15. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!